2015 Pigaro Valpolicella Ripasso Classic Superiore Øko Speri

DKK 119,95
pr. fl. v/12 flasker 144,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 73561315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Veneto
Druesorter: Corvina 70 %, Rondinella 20%, Molinara og andre lokale druesorter 10%
Anbefalet til: Alle kraftigt smagende kødretter, gerne festmåltider med dyrevildt.
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til syv år fra høståret
Fadlagring: 20 mdr. 20 hl fade, 3 mdr. på flaske inden frigivelse

Beskrivelse

Ripasso - gen-gæret over resterne af Amarone

Ripasso betyder "at lade passere over igen". Når der står Ripasso på en Valpolicella-etiket, betyder det at vinen efter første gæring er overført til et fad med rester (den såkaldte bærm) fra produktionen af Recioto eller Amarone. Disse to vintyper fremstilles på tørrede, sukkerholdige druer, og presseresterne kick-starter en ekstra gæring i Valpolicella-vinen, som dermed bliver rigere og mere generøs, samtidig med at den også optager nogle af Amaronens komplekse aromaer..

Pigaro Ripasso

Pigaro er et nyt projekt for familien Speri. Hidtil har man koncentreret sig om at lave Ripasso og Amarone fra den berømte Monte Sant'Urbano vinmark, en af de allerbedste i Veneto. Men nu har man besluttet også at lave Ripasso og Amarone på druer andre marker som er i familiens eje, samt de unge vinstokke i Monte Sant'Urbanomarken.

Den berømte Speri stil fastholdes

Vinmarkerne ligger fortrinsvis på skråninger og råmaterialet er af meget høj kvalitet, og Speris tørre, mineralske stil er umiskendelig. Alle druer håndsorteret og håndtørres, resultatet er en superlækker og Smagen er tør og kraftfuld med en markant struktur. Eftersmagen er intens og vedvarende, og i eftersmagen mærkes tydeligt den styrke og kompleksitet, som ripasso-metoden har tilført.

Anmeldelser

  • Druesorter: Corvina 70 %, Rondinella 20%, Molinara og andre lokale druesorter 10%
  • Fadlagring: 20 mdr. 20 hl fade, 3 mdr. på flaske inden frigivelse
  • Drikkemoden: Ved frigivelse og op til syv år fra høståret
  • Anbefales til: Alle kraftigt smagende kødretter, gerne festmåltider med dyrevildt.

Producent beskrivelse

Amarone og Valpolicella i fire generationer

Familien Speri har fremstillet vin i Valpolicella Classico-distriktet i fire generationer. Speris jordbesiddelser er simpelthen sublime; 50 hektar marker fordelt over de tre bedste zoner i Classico-området, nemlig Fumane, Negrar og San Pietro. Familien Speris målsætning er at fremstille vine, som ned til mindste detalje afspejler deres terroir, dvs. de naturlige forhold, som druerne er dyrket under.

Økologi og druer af egen avl

Der er ingen genveje til den topkvalitet, som Speri leverer. Huset fremstiller udelukkende vin af egne druer. Markerne dyrkes efter økologiske retningslinjer, altså uden sprøjtegifte. Vinstokkene er plantet ekstremt tæt, så rødderne må grave sig langt ned i undergrunden i jagten på vand. Husets berømte Amarone fremstilles kun i topårgange - i andre år sælges druerne fra eller anvendes til Speris "almindelige" Valpolicella Classico.