2015 Petit Chablis Dame Nature Øko La Chablisienne

DKK 119,95
pr. fl. v/12 flasker 144,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 22411115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Chardonnay
Anbefalet til: Skaldyr især østers, fisk, salater, omeletter, gedeost og som aperitif

Beskrivelse

Petit Chablis Dame Nature Øko La Chablisienne

Petit Chablis er første trin i chablis appellationens hierarki. Markerne befinder sig på plateauet hvor stokkene vokser i ler og områdets berømte kalkstensjord. Petit Chablis fra Chablisienne er ikke så "petit" som dens navn indikerer. La Chablisienne sætter en stor ære i at levere kvalitet på alle niveauer og det kan mærkes i denne friske og livlige vin på økologisk dyrkede Chardonnay druer fra over 20 år gamle vinstokke. Vinen lagres "sur lies" på tank i 6 måneder for yderligere aromatisk kompleksitet og fylde. En super introduktion til Chablis. Krystalklar sart gul farve med reflekser af sølv. Flot ren duft af citron, grape, hvide blomster og mineralitet. Smagen er knivskarp med citrusfrugt og kalket mineralsk karakter, der tydeligt udtrykker det kalkstens terroir druerne er dyrket på. Dejlig frisk rensende syre, god fylde og flot længde.

Anmeldelser

  • 5 stjerner - Finansbureauet.dk d. 17.08.15: "Flot stringent Chablis fra La Chablisienne med noter af flint i næsen og citrus og grønne æbler i munden. Godt køb til prisen."
  • Druesorter: 100% Chardonnay
  • Anbefales til: Skaldyr især østers, fisk, salater, omeletter, gedeost og som aperitif

Producent beskrivelse

La Chablisienne Frankrigs og verdens bedste kooperativ

La Chablisienne er en af de absolutte superstars fra Chablis- distriktet. Navnet dækker over en sammenslutning af små jordbesiddere, som hver især bidrager med et lille kvantum af deres bedste druer.

Elegance og kompleksitet fra unikke terroir

La Chablisienne besidder verdens måske mest moderne vingård, som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i de superbe hvidvine, som alle præges af et knivskarpt fokus på elegance og kompleksitet. La Chablisienne besidder ca. 25 % af alle vinmarker i Chablis og det gør kooperativet i stand til at udvælge og lave de bedste vine på alle planer. Man er således ejer af en perlerække af de bedste terroirs og Cru'er i Chablis. Juvelen i sammenslutningens besiddelser er ejendommen Château Grenouille, som har lagt navn til Chablis-distriktets bedste Grand Cru, Grenouille Grand Cru.

Topmoderne vingård

La Chablisienne besidder en af verdens mest moderne vingårde, en fantastisk konstruktion til mange milioner som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i Cru'ernes forskellighed. Husets vartegn er vinenes kolossale lagringspotentiale. Selv husets standard-cuvée besidder stof til mindst et årtis udvikling!

Den danske presse er begejstret

"Det helt igennem strålende kooperativ La Chablisienne kan lave nogle af de fineste, køligste, mest mineralske chardonnay'er ... Der er en næsten champagneagtig præcision i disse vine." citat Politiken. I de sidste 10-15 år er La Chablisienne måske den franske hvidvinsproducent som har vundet flest smagninger i pressen herhjemme.

Frankrigs bedste kooperativ og verdens bedste kooperativ

La Chablisienne er i 2014 valgt som Frankrigs bedste kooperativ af La Revue du vin de France, Frankrigs svar på Wine Spectator, som kalder La Chablisienne "Bien plus qu'une coopérative" - meget mere end blot et kooperativ. Samtidig har det velansete tyske tidsskrift Weinwirtschaft magazine udnævnt La Chablisienne til intet mindre en verdens bedste kooperativ!

Bedste franske vinproducent 2016 og bedste White Winemaker 2016!

I novmember blev Chablisienne kåret til bedste franske vinproducent 2016 og winemaker, Vincent Bartement, blev kåret til bedste White Winemaker of the Year. Det er anden gang Chablisienne får prisen får bedste white winemaker. Kåringen varetages af IWC, International Wine Challenge i London og det var 48. år i 2016. Denne dobbelttriumf er historisk.