2015-Nino-Franco-Primo-Franco-Valdobbiadene-Prosecco-Sup.

2015 Nino Franco Primo Franco Valdobbiadene Prosecco Sup.

DKK 159,95
pr. fl. v/12 flasker 194,95   pr. flaske

Anmeldelser (2)

90 point
Guld

Nino Franco - Prosecco i verdensklasse

Den italienske eliteproducent af prosecco Nino Franco blev grundlagt i 1919 og er beliggende ved foden af foralperne i Veneto regionen i Norditalien. Vingården er en af de ældste i Valdobbiadene. Bedstefader Antino grundlagde vingården, sønnen Nino udvidede og barnebarnet Primo (den nuværende ejer) forbedrede og moderniserede hele produktionen, stærkt inspireret af de store franske Champagner. Primo Francos hensigt er at vise at Prosecco er anderledes end Champagne, men ikke nødvendigvis dårligere.

Konstant søgen efter topkvalitet

Siden midten af 1980'erne har Primo Franco fokuseret på eksport og på kun at producere Prosecco og kun den bedste kvalitet, hvilket ikke var traditionen i området dengang, hvor man mere satsede på volumen. Vingården ejer i dag selv vinmarkerne til deres topvine, mens at man forpagter en hel del vinmarker hos lokale vinbønder, og derved kan styre hele produktionen hen mod den ønskede kvalitet.

3 glas producent i Gambero Rosso, ros hos Parker

Nino Franco har naturligvis ofte fået de eftertragtede, maksimale 3 glas i Gambero Rosso, den italienske vinbibel.. Parkers Wine Advocate skrev i februar 2012: "There is an understated richness that is hard to fully describe. This is far from easygoing Prosecco, rather it is wines loaded with character and personality." Nino Franco har været omtalt i alle denne verdens kendte vinblade fra Wine Spectator til italienske Veronelli.

Cuvée Primo Franco fylder 30 år i 2014

I 2014 fejrer Nini France 30 års jubilæum for Cuvée Primo Franco, en af de allerførste kvalitets Proseccoer.

Primo Franco Prosecco Superiore Non Vintage

Druerne til denne Cuvée håndsorteres og kommer udelukkende fra højtbeliggende marker. En flot tør og cremet Prosecco med en pæn lys, gylden farve, flot bouquet af hvide blomster, æble, citrus som går igen i smagen som er kompleks og tør med fylde og længde samt små bobler der bliver ved længe. Slutter elegant og cremet.