Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket
Gå tilbage
Mullineux and Leeu

2015 Mullineux Iron Syrah Swartland Magnum Mullineux Wines

7
Top ratings! Vis alle
96 point
94 point
Magtfuld og ufiltreret Syrah med en flot duft af sorte frugter, krydderier, sort peber og ”blodig” jern. Læs mere
Land
Sydafrika
Shape
Type
Rødvin
Group
Årgang
2015
Shape
Drue
Syrah
Shape
Område
Western Cape
1.495,00 DKK pr. fl. v/6
Pr. fl. v/6 stk. 1794,95 pr. flaske
På lager
Gratis fragt fra 699,-
Sikker betaling
Tilfredshedsgaranti!
Brug for hjælp? Ring: 70226888
2015 Mullineux Iron Syrah Swartland Magnum Mullineux Wines
1.495,00 DKK pr. fl. v/6
Pr. fl. v/6 stk. 1794,95 pr. flaske

Mullineux Iron Syrah

Druerne til denne vin kommer enkelt parcel som har et meget jernholdigt terrori vest for Malmesbury. Parcellen er økologisk dyrket og kunstvandes ikke. Sydafrikanerne kalder denne specielle form for undergrund "koffieklip". Vinen gæres med vildgær og lagrer 11 måneder på franske egertræsfade, hvoraf 15% er nye fade. Vinen aftappes ufiltreret. Det er en meget aromatisk Syrah med en meget flot bouquet af sort frugt med antydning af krydderier, samt sort peber og så en nærmest "blodig", jordet jernduft. Smagen er både magtfuld og elegant og har en silkeblød struktur med fin, underliggende syre i perfekt balance.

+ Vis hele beskrivelsen

Anmeldelser

96 point

Tricky to pick this may be, as it can get over-ripe in hot years, but the Mullineux nailed this in 2015. Grown on blood red soils, it's a dense, rich, powerful wine with plenty of tannins, edging towards a Cornas in style. The effort was worth it. 2019-28.

Når muligheden er der, så skal du slå til. Hvor får man seks år gamllem syrah fra oversøiske lande? Syrah, der ovenikøbet holder og har udviklet alderskompleksitet. Støvet og grillkulpræget næse med cigarblade og cedertræsæske, røgelse og røde bær. Meget fin, fornem og slank statur, der minder lidt om en adelsmand på et maleri fra 1700-tallet. Mullineux-parret, Chris og Andrea, arbejder tæt sammen med Rosa Kruger om regionens gamle vinstokke og vinificerer med 100% helklaser, fodtrampning og lagring i næsten to år uden sulfitering i gamle egefade. Er prisen for høj, så tag duoens almindelige Syrah 2016, som optræder som Hermitage på sydafrikansk, syrah på africaan med hvide liljer, brombærsaft, røget kød, friskhed og nellike.

94 point

94P+: Vinen kommer - ikke overraskende fra jernholdige jorder og er en mandig, mørk, alvorlig affære. Masser af oliven og brombær, rank struktur - og stadig ung efter min mening.

Mød producenten

Mullineux and Leeu

Mullineux blev de første i Sydafrika til at modtage 100P hos de store internationale anmeldere. De er indbegrebet af kvalitet – kræs for kendere.

Læs mere om producenten Se alle vine fra Mullineux and Leeu

Alle detaljer

Varenummer
24423315
Type
Flaskestørrelse
Magnum 150 cl
Leveres i
Leveres i Karton med 6 stk.
Alkoholprocent
13,5%
Producent
Land
Område
Druesorter
Anbefalet til
Barbecue, Fjerkræ (mørkt kød), Kalv, Lam, Meditationsvin, Okse, Ost (faste), Vildt, Vildt (fugle)
Lagring
11 måneder på større, franske, brugte egetræsfade. 15% nye.

Andre købte også