2015 Moulin des Chênes Lirac

DKK 89,95
pr. fl. v/12 flasker 119,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Ekstra Bladet

Vin-Info

Varenummer: 46641315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Rhone
Druesorter: Grenache 50% - Syrah 50%
Anbefalet til: Lammekød, fjerkræ (herunder fuglevildt), kalvekød, oksekød samt grill-retter.
Drikkemoden: Ved frigivelse og 5 år frem
Fadlagring: 10 måneders lagring i traditionelle cementtanke, og 228 liters Bourgognefade (Syrah kun)

Beskrivelse

Familien Bréchet har dyrket vin i Rhônedalen i 5 generationer og allerede i 1900 vandt man første guldmedalje i Paris. Familien var allerede på det tidspunkt pionerer idet de så mulighederne for at dyrke kvalitetsvin i stedet for kun oliven. Især den Sydlige del af Rhônedalen fascinerede med sine store muligheder og diversitet og familiedomainet blev udvidet gradvist med købet af Château Vaudieu i Châteauneuf-du-Pape i 1955, Domaine des Bosquets i Gigondas i 1963, Château Coulerette i Côtes de Provence i 1969 samt flere ejendomme i Lirac og Côtes-du-Rhône.

Château Vaudieu er et rigtigt slot opført i 1767 og ligger i hjertet af Châteauneuf-du-Pape appellationen og er nabo til Château Rayas, her ejer man ikke færre end 70 ha, som alle ligger sammenhængende rundt omkring slottet.

Domaine des Boquets er fra 1644 og er ligeledes en historisk ejendom med 26 ha vinmarker i den Sydøstlige del af Gigondas området, ca. 300 m over havets område. Næsten alle marker ligger sammenhængende rundt om hovedbygningen. Både i Châteauneuf-du-Pape og i Gigondas har vinmarkerne har et enormt potentiale, og samarbejdet med den berømte ønolog Philippe Cambie har givet fornemme resultater siden 2003 med op til 94 points hos Robert Parker. Moulin des Chênes i Lirac er familiens "llle ny". Man kunne ikke stå for fristelsen, da disse marker med over 25 år gamle vinstokke kom til salg. Jordbunden er meget kalkholdig og fyldt med Galets, de store sten som også er kendt fra Châteauneuf-du-Pape området.

I bouqueten fornemmer man den sorte frugt som er typisk for Grenache fra marker med mange Galets samt et strejf af peber fra Syrah-druen.

Smagen er kraftig og fyldig, men afbalanceres fin af de afrundede tanniner.

Anmeldelser

  • 5 stjerner - Ekstra Bladet d. 24.03.17: " Velbalanceret og saftig vin med masser af røde bærtoner i duft og smag. Lette krydderier, tobak og violer i smagen. Krydret afslutning."
  • Druesorter: Grenache 50% - Syrah 50%
  • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 25 år
  • Fadlagring: 10 måneders lagring i traditionelle cementtanke, og 228 liters Bourgognefade (Syrah kun)
  • Drikkeklar: Ved frigivelse og 5 år frem
  • Anbefales til: Lammekød, fjerkræ (herunder fuglevildt), kalvekød, oksekød samt grill-retter.