2015 Montebruna Barbera d'Asti Piemonte Braida

DKK 159,95
pr. fl. v/12 flasker 194,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Wine Enthusiast 92 point

Vin-Info

Varenummer: 66131315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Piemonte
Druesorter: 100% Barbera
Anbefalet til: Fjerkræ (gerne fuglevildt), mildt krydret lam, milde oste, kalvekød.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 5 år frem fra høståret
Fadlagring: 3 mdr.

Beskrivelse

Montebruna Barbera

Montebruna er en enkeltmarksvin.. Historisk set er marken en af de betydeligste "Cru'er" i underområdet Rocchetta Tanaro (Asti). Marken var indtil for få år siden ejet af en lang række små jordbesiddere, hvilket resulterede i misrøgt af vinstokkene. Bologna-familien opkøbt hovedparten af marken for at genoprette dens ry, og allerede de første årgange var utrolig lovende. Den rubinrøde vin byder på en indtagende bouquet af kirsebær, blomme og rose. Smagen er appetitvækkende frugtig og besidder en perfekt afbalanceret friskhed i eftersmagen.

Anmeldelser

  • Fremhæves i Robert Parkers bog ´"Parker's Wine Bargains - The World's Best Wine Values Under 25$" som et ekstraordinært godt køb til prisen: "It is the estate's entry-level Barbera, and also the most classic of the wines, as it is aged in cask"
  • Rating: Robert Parker siger om Braida; "The finest Barbera I have ever tasted".
  • Druesorter: 100% Barbera
  • Årlig produktion: 1200 ks
  • Vinmarkens areal: 10 ha
  • Fadlagring: 3 mdr.
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 5 år frem fra høståret
  • Anbefales til: Fjerkræ (gerne fuglevildt), mildt krydret lam, milde oste, kalvekød.

Producent beskrivelse

Historiens første Barbera-vin i verdensklasse

Barbera-druen dyrkes især i Piemonte, hvor den dog indtil 1980'erne blev regnet for at være en andenrangsdrue i forhold til Nebbiolo (som anvendes til Barolo og Barbaresco) og Moscato (Asti m.fl.). Det ændredes imidlertid med et trylleslag, da Braida-vingården i årgang 1982 fremstillede en enkeltmarks Barbera-vin i verdensklasse, Bricco dell'Uccellone, som straks fik en begejstret vinpresse til at finde de helt store roser frem. En Italiensk vinklassiker var født.

Maksimalt modne druer fra de bedste marker

Braidas vinmager dengang var den karismatiske Giacomo Bolognas, og han fulgte en simpel "opskrift". Plant kun Barbera på de allerbedste marker, høst først druerne når de er maksimalt modne, begræns udbyttet kraftigt pr vinstok, og lad vinen gennemgå den samme kostbare fadmodning som de bedste Bourgognevine. Netop anvendelsen af nye egetræsfade forvandlede opfatelsen af Barbera.

Ambitions- og kvalitetsniveau hæves yderligere

Giacomo Bolognas visioner føres i dag videre af hans børn, og med sønnen Beppe Bologna som ansvarlig vinmager og datteren Raffaella Bologna som komerciel drivkraft, er ambitions- og kvalitetsniveauet sat yderligere i vejret. Husets jordbesiddelser er blevet udvidet støt, så man nu råder over 56 ha vinmarker ved byen Rocchetta Tanaro i det varme Asti-område, hvor de mest komplekse og generøse Barbera-vine dyrkes, og familien eksperimenterer også med andre druesorter. Det er dog Barberaen, Italiens bedste, der er Braidas adelsmærke.