2015 Momtazi Pinot Noir McMinnville Oregon Fullerton

DKK 399,95
pr. fl. v/12 flasker 479,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Wine Enthusiast 93 point

Vin-Info

Varenummer: 81761315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område:
Druesorter: 100% Pinot Noir
Anbefalet til: bør serveres køligt ved 16-17 grader. Lækker alene, Oksekød, Fjerkræ og pastaretter.
Fadlagring: 18 måneder på ny fransk eg.

Beskrivelse

Momtazi Vineyard Pinot Noir Willamette Valley

Dette er en Biodynamisk dyrket enkeltmarks Pinot Noir fra marken Momtazi Vineyard. Vinmarken er Beliggende tæt på kysten som skiller Willamette Valley fra stillehavet. Denne placering giver et helt unikt mikroklima, med kølige nætter og vinde som gør drueskallerne tykke og derfor masser af bid og smag. Modningprocssen er lang hvilket giver masser af karakter. Vinen lagres 18 måneder på ny fransk eg. Aromaen er meget ekspressiv med en bred vifte af hindbær, blåbær, jordbær, solbær og krydderier. Smagen er silkeagtig med stor kompleksitet som byder på modne kirsbær, blommer og skovbund med afrundede og elegante tanniner.

Anmeldelser

  • 93P - Wineenthusiast:" Bold, complex. Compelling today, and will age beautifully.Biodynamically-farmed."
  • Druesorter: 100% Pinot Noir
  • Fadlagring: 18 måneder på ny fransk eg.
  • Kan nydes 10-15 år fra høståret.
  • Anbefales til: bør serveres køligt ved 16-17 grader. Lækker alene, Oksekød, Fjerkræ og pastaretter.

Producent beskrivelse

Elegant og karakteristisk Pinot Noir og Chardonnay i det kølige Oregon Fullerton Wines ejes af Eric og Susanne Fullerton med sønnen Alex som drivkraft og winemaker. Passion for vin fik Eric Fullerton allerede som ung, da han arbejdede på en vingård i Tyskland og senere smagte vine med sin gode ven Christian Philipson i Danmark og Frankrig. Christian er i øvrigt gudfar til Alex Fullerton. I 2011 startede familien Fullerton Wines i familiens garage og produktionen var dengang blot nogle få hundrede flasker, men resultaterne store. Siden er produktionen vokset til over 50.000 flasker kvalitetsvine. .<BR><BR>

Unikke Marker og bæredygtig vinproduktion

Alex Fullerton er en af Oregons kommende stjerner og har bl.a. høstet erfaringer i New Zealand og hos de berømte nabovingårde Penner-Ash og Bergstrom og mange af hans vine har allerede fået 90P eller mere. Vingården er beliggende i det berømte Willamette Valley og man fokuserer udelukkende på bougognedruerne Pinot Noir og Chardonnay. Klima og jordbundsforhold i Oregon kan minde om Bourgogne, og er meget velegnet til den svære kunst det er at producere elegante vine. Vinmarkerne dyrkes efter Økologiske og Biodynamiske principper og man plejer markerne så bæredygtigt som muligt for at skåne naturen.