2015 Meursault Criots Alain Gras

DKK 429,95
pr. fl. v/12 flasker 519,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 14241115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Chardonnay
Anbefalet til: Fisk og skaldyr, lyst fjerkræ, aperitif
Fadlagring: 12 måneder på egetræsfade (50% nye)

Beskrivelse

Meursault Criots Domaine Alain Gras

Meursault er en af Cru'erne der sammen med Puligny-Montrachet og Chassagne-Montrachet er trekløveret der udgør den berømte Côte des Blancs (de hvides skråning), som giver nogle af Bourgognes bedste hvidvine på Chardonnaydruen. Vine er lavet på håndhøstede druer fra over 30 år gamle vinstokke og har en flot, mineralsk bouquet af citrus og hvide blomster med strejf af vanilje og toast. Smagen er intens og elegant med stor mineralitet.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Chardonnay
  • Fadlagring: 12 måneder på egetræsfade (50% nye)
  • Anbefales til: Fisk og skaldyr, lyst fjerkræ, aperitif

Producent beskrivelse

Saint-Romain

Saint-Romain er et område på kun 100 ha beliggende på toppen af en klippe mellem Meursault og Pommard. Det er desuden en af de højest beliggende appellationer i Côte de Beaune. Der er ingen 1. eller Grand Cru marker her men netop på grund af dette, kan man finde super gode køb.

Alain Gras - Toppen af Saint Romain

Alain Gras er en lille, eksklusiv topproducent af rød- og hvidvin. Han har primært marker i Saint Romain men har også købt marker i Meursault og Auxey-Duresses. Huset har været i den internationale vinpresses søgelys i mange år pga. den høje kvalitet og de fortsat meget attraktive priser. Stilen er klassisk: overdreven brug af nye fade bandlyses mens der stilles tårnhøje krav til de høstede druer, som sorteres af flere omgange. Alain Gras skabte sit domæne i 1979 og er i dag rollemodel for Saint Romain og behøver absolut ikke bøje sig for sine mere berømte naboer i Meursault og Pommard.

Michelin restauranternes darling

Alain Gras eksporterer kun 10% af sin produktion, da Michelin- restauranterne på hjemmemarkedet nærer så stor kærlighed for hans klassiske, velafbalancerede vine. Man skal altså være heldig for at kunne erhverve sig hans vine, men støder man på disse reelle vinkup, så gør som Robert Parker skriver: "Jump on the Alain Gras bandwagon before the entire world discovers him."!