2015 Meursault 1.Cru Les Bouches-Chères Dom. Buisson-Charles

DKK 749,95
pr. fl. v/12 flasker 899,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 14351115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Chardonnay
Anbefalet til: Fiskeretter, skaldyr, lette fjerkræsretter, faste oste.
Fadlagring: 12 måneder på egetræsfade, heraf 25-30% nye.

Beskrivelse

Meursault 1. Cru Les Bouches Chères, Domaine Buisson-Charles

Denne sjældent sete 1. Cru er ved at blive anerkendt som en af Meursaults bedste 1. Cru'er. Vinmarken ligger på samme skråning som La Goutte d'Or og grænser op til denne og Poruzots. Denne parcel ligger i den Sydlige del af vinmarken tæt på Les Dessus de Poruzots. Terroiret er her ler og kalk med masser af småsten og meget veldrænet af naturen på grund af den forholdsvis stejle hældning. Buisson-Charles har valgt at genoptage det oprindelige navn fra det 19. århundrede, nemlig Bouches Chères, som oftes i dag sammentrækkes til Bouchères.Med vinstokke på op til 60 år gamle i denne vin, har vi en elegant racefuld bouquet af citrus og strejf af tropisk frugt og noget helt, specielt "røget", en fyldig og dog elegant mineralsk smag med fin frugt og en charmerende afslutning. Der laves under 2000 flasker om året og vinen er kendt for sin holdbarhed.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Chardonnay
  • Jordbundsforhold: Kalk og limsten, småsten.
  • Fadlagring: 12 måneder på egetræsfade, heraf 25-30% nye.
  • Anbefales til: Fiskeretter, skaldyr, lette fjerkræsretter, faste oste.

Producent beskrivelse

Domaine Buisson-Charles, boutique winery i Meursault

Dette lille elite Domaine på blot 6,3 ha (heraf 4 ha alene i Meursault) ledes i dag af Cathérine Buisson og hendes mand Patrick Essa. Trods domainets lidenhed, så laves der vin ikke alene fra Meursualt, men også fra Volnay, Pommard, Chassagne-Montrachet, Puligny-Montrachet, Chablis Premier Pru og Grand Cru og Corton-Charlemagne samt " almindelig " Bourgogne. Der laves 70% hvidvine og 30% rødvine.

Mikroklimaer og terroir, og 100 år gamle vinstokke

Domainet har gjort meget ud af at lokalisere og bestemme de forskellige mikroklimaer og terroirs som de råder over, og som Bourgogne er berømt for. Der anvendes kun naturlig gødning og ingen ukrudtsmidler og alt markarbejde og vinhøstning udføres manuelt for at beskytte terroiret maksimalt. Alle druer håndhøstes. Det er derfor muligt at lave flere lieu-dit vine (vine med marknavn) samt 1. Cru'erne Les Cras, Charmes, Bouchères og Goutte d'Or. Den mest kendte vin er nok domainets Vieilles Vignes med vinstokke på op til 100 år gamle. I det hele taget er Buisson-Charles vinstokke meget gamle, mellem 30 til 100 år. Domainet har netop bygget ny kælder til vinfikationen, men falskerne lagrer stadig i den historiske og meget lille kælder under huset i hjertet af Meursault by. Highly Recommended fra Burghound og ros fra Neal Martin hos Robert Parker Allen Meadows (Burghound), skriver:"The domaine is quite rightly known for the quality of its excellent whites but don't ignore the reds, in particular the Bourgogne and the Santenots as both are almost always unfailingly good." Og endvidere:" As the scores and commentaries confirm, Buisson-Charles made superb wines in 2013 and I highly recommend them to you." Neal Martin skriver I Robert Parker's The Wine advocate December 2015: "Patrick Essa has furnished drinkers with several very commendable whites".