2015 Menetou Salon Blanc Domaine Bernard Fleuriet

DKK 129,95
pr. fl. v/12 flasker 159,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 22971115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Loire
Druesorter: 100% Sauvignon Blanc
Anbefalet til: Aperitif, fisk og skaldyr, frisk gedeost.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 5 år fra høståret
Fadlagring: Æggeformede betontanke.

Beskrivelse

Menetou-Salon Blanc

Menetou-Salon er Sancerres ukendte lillesøster. Vinene her er måske knap så koncentrerede, men til gengæld meget elegante. Appellationen er ikke så kendt uden for Frankrigs grænser, men der findes ikke mange vinbarer i Paris, der ikke serverer Menetou-Salon.Druen er naturligvis Sauvignon Blanc og vinifikation nøjagtig den samme. Vinen har en elegant og næsten klar farve med en indtagende bouquet med strejf af frisplukkede, hvide blomster og et let eksotisk strejf, en fin og meget elegant, frisk og spød smag som slutter med en antydning af salt.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Sauvignon Blanc
  • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 25 år
  • Fadlagring: Æggeformede betontanke.
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 5 år fra høståret
  • Anbefales til: Aperitif, fisk og skaldyr, frisk gedeost.

Producent beskrivelse

Domaine Bernard Fleuriet Sancerre og Menetou-Salon

Domaine Bernard Fleuriet var tidligere en stor landbrugsejendom med forskellige afgrøder som korn og majs. Bernard Fleuriet havde dog altid haft passionen for regionens vine, og besluttede sidste i 1980'erne at lave ejendommens jordbundsforhold kortlægge med henblik på at plante vinstokke på de bedste marker. Det er nu resulteret i 20 ha. Sancerre og 3 ha. i Menetou-Salon. Besiddelserne er fordelt på 35 parceller og på de 3 mest berømte terroirs i Sancerre flintesten (silex), kalk (terre blanches) og småsten (caillottes). Alle parceller ligger på sydøstvendte eller sydvendte skråninger. I dag laves vinene af sønnen Mathieu Fleuriet, og han laver barberblads skarpe vine med fokus på terroir.

Sauvignon Blanc og Pinot Noir

Sauvignon Blanc er kongen blandt hvidvinene i denne del af Loiredalen og Pinot Noir kongen blandt de røde. I kultur og landskab mærker man slægtskabet med Bourgogne og det slår også igennem i vinene, naturligvis især i Sancerre rouge.

Topmoderne produktion, snart økologisk

Domaine Bernard Fleuriet har investeret meget i en helt ny, topmoderne kælder, blandt andet har man fået de nye, æggeformede betontanke som mange store ønologer sværger til. Hele vinifikationen er opbygget efter tyngdelovens principper og markerne har i en årrække været drevet efter økologiske principper (under konvertering - fuldt certificeret fra årgang 2016).