2015 Marienburg Fahrlay-Terrassen GG Øko Clemens Busch

DKK 350,00
pr. fl. v/12 flasker 424,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Robert Parker 95 point

Vin-Info

Varenummer: 76081115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Mosel
Druesorter: 100% Riesling
Økologisk: Ja

Beskrivelse

som er meget stenet og består af meget hård blå skifer. Skråningen er meget stejl og de over 100 år gamle vinstokke (Grosse Gewächs) er plantet i terrasser. Skråningen er en del af Marienbrug-marken.

Denne unikke Riesling er uhyre fascinerende med mange elementer i både smag og duft. Her er modne æbler, pærer, grapefrugt som harmonerer i fantastisk balance sammen krydderede noter og en saltet mineralitet i eftersmagen. Uhyre kompleks vin som samtidig er frisk i stilen. En meget seriøs vin med et langt liv foran sig! Meget begrænset produktion.

Anmeldelser

 • 95P - Robert Parker:" From 100+-year-old vines on blue slate, the 2015 Pündericher Marienburg Riesling GG Fahrlay Terrassen offers a clear and slatey bouquet with lemon flavors. This is a ripe, rich, round, beautifully piquant, pure and salty Riesling with a long and pure, very precise, finessed and tension-filled finish. The 2015 was bottled on October 10th, 2016, and will be released in September 2017."
 • 93P - Falstaff.at
 • Druesorter: 100% Riesling
 • Vinstikkenes alder: over 100 år.
 • Jordbund: Blå Skifer

Producent beskrivelse

Clemens Busch - Økologisk pioner og eliteproducent fra Mosel

Weingut Clemens Busch er en stor stjerne i Mosel, med fokus og stræben efter vine med topkvalitet, terroirpræg og individualitet. Clemens og Rita Busch har opbygget vingården til det som det er i dag, Sammen med sønnen, Johannes, laver de vin på bare 16 hektar, hvoraf de er specialiseret i Riesling. Ejendommen er bygget i 1663 og ligger billedskønt ved Moselflodens bred med en malerisk udsigt over Marienburgs vinmarker. I byen Pünderich, en lille, malerisk landsby i begyndelsen af Mosels stejle skråninger, ligger selve vineriet. Vineriet har siden 1984 været økologisk og der er fokus på at man lader naturen passe sig selv. Her er Riesling kongen og Clemens Busch formår med passion at udnytte forholdene mellem klimaet, de stejle skråninger og Rieslings kvaliteter til at fremstille uhyre intense og mineralske vine, hvis kvaliteter ikke laves andre steder end i Mosel. Alt laves i hånden og der gøres alt for at frembringe det bedste potentiale i flasken og vinene har trods fremstilling på den samme drue, uhyre forskellige individualiteter. <br>En mester i magfulde, tørre Rieslinger fra unikke skråninger Størstedelen af Clemens Busch' vinstokke er plantet på stejle skråninger og de fleste er plantet i vinmarken Pündericher Marienburg. Vinmarkernes jordbund består af skiffer som Riesling stortrives på og som er med til at frembringe den særlige mineralske karakter og den kendte petroleumsaroma ved flaskelagring. Det er særligt de ældste stokke som bruges til Großes Gewächs "Marienburg GG" der udvikler dette. Udover denne skråning laver Clement Busch unikke Rieslinger på berømte skråninger som Fahrlay, Falkenlay og Felsterrassen. Rieslingvinene breder sig over introduktionsserien hvor man smager de forskellige skifferjordbunde over Trocken, Kabinett, hvor der er sødme, Grosse Gewächs og Grosse Lage. Unikke vine med stor individualitet og lagringspotentiale.

 • Top udmærkelser i anerkendte tyske vinmagasiner:
 • Gault Millau Weinguide - Weingut Clemens Busch vurderes med 4 drueklaser og er dermed i eliten af vinhuse fra Tyskland. "... Clemens Busch ist ein Meister des trockenen Mosel-Rieslings"
 • Eichelmann Weinguide - Får 5 Stjerner og dermed topvurdering
 • Top udmærkelser i anerkendte tyske vinmagasiner:
 • Gault Millau Weinguide - Weingut Clemens Busch vurderes med 4 drueklaser og er dermed i eliten af vinhuse fra Tyskland. "... Clemens Busch ist ein Meister des trockenen Mosel-Rieslings"
 • Eichelmann Weinguide - Får 5 Stjerner