2015 Macon-Milly Lamartine Vieilles Vignes Domaine Cordier

DKK 179,95
pr. fl. v/12 flasker 219,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 11331115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Chardonnay
Anbefalet til: fisk og skaldyr, fjerkræ, risotto eller cremede pastaretter.
Fadlagring: 18 måneder på egetræsfade

Beskrivelse

Macon-Milly Lamartine Vieilles Vignes

Milly-Lamartine er en lille appellation i Mâcon-Villages. Vinene herfra er kendt for endnu højere kvalitet end Mâcon-Villages og derfor må de bære navnet Mâcon-Milly Lamartine på etiketten. Druerne til Cordiers Mâcon- Milly Lamartine kommer fra en parcel med gamle vinstokke der yder små koncentrerede, moden druer. Vinen har en elegant duft med noter af blomster og citrusfrugt. Lækker moden frugt i smagen med god fylde og en forfriskende balancerende syre.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Chardonnay
  • Fadlagring: 18 måneder på egetræsfade
  • Anbefales til: fisk og skaldyr, fjerkræ, risotto eller cremede pastaretter.

Producent beskrivelse

Domaine Cordier - toppen af Macon, Pouilly-Fuissé og Saint-Véran

Domaine Cordier er et famliedrevet Domaine beliggende i landsbyen Fuissé. Vinmarkerne er fordelt i over 100 parceller i 8 appellationer og i alt 30 ha. Domainet ledes i dag af perfektionisten og "terroiristen" Christophe Cordier, hvis motto er: "Le terroir n'est rien sans la volonté de l'homme", hvilket frit oversat betyder at det nytter ikke at råde over gode terroirs uden viljen til at få noget ud af det. Og det må man sige at Domaine Cordier gør. Alle parceller er blevet analyseret og minutiøst kortlagt i stræben efter at lave den perfekte hvidvin.

Verdensklasse hvidvine med fokus på terroir

Christophe Cordiers mission med sin winemaking er at få særkendet ud af hver enkelt terroir på bedst mulige vis og at frembringe topvine uanset omkostningerne og har gennem tiden heller ikke været bleg for at tage chancer og satse på ny teknologi. Man råder over 2 moderne kældre, hvor man benytter tyngdekraftens love, til fremstilling af de bedste vine fra Maconområdet, herunder flagskibsvinene fra Pouilly-Fuissé. Ambitionen er intet mindre end at skabe vine der skal vise at Maconområdet kan give vine som kvalitetsmæssigt kan tåle sammenligning med de berømte hvidvine fra Côte de Beaune.

Håndhøstede druer og fadlagring på de bedste fade

Alle druer håndhøstes, gerne i flere etaper når druerne har nået optimal modenhed, hvilket afgøres af Christophe ved at smage på druerne. Han udvælger også selv alt træ til sine fade, ligesom han selv står for at toaste dem indvendig. Fadene kommer fra Jupilles skoven i det berømte Allier område. Alle vinene gæres med vildgær, lagrer "sur lie" (på bærmene), klares ikke, filtreres kun ganske let og kommes på flaske langsomt ved hjælp af tyngdeloven.

Luksus négoce vine

I lighed med andre topproducenter i Bourgogne, laver Christophe Cordier også nogle få vin på druer som han køber af naboegendomme. Kvalitetsmæssigt er disse på niveau med Domainets egne vine.

Ros fra Parker, Wine Spectator, Burghound

I Robert Parkers "The Wine Advocate" skriver Neil Martin marts 2013: "Christophe Cordier's wines are highly regarded and in blind tastings his Pouilly-Fuisse wines were right at the top. I tasted both the domaine and the negociant offerings." Domaine Cordier har fået op til 93P af Robert Parker og op til 94P i Wine Spectator. "Outstanding" skriver Burghound om Domaine Cordier og har givet op til 94P.