2015-Luca-Syrah-Double-Select-Laborde-Mendoza-Laura-Catena

2015 Luca Syrah Double Select Laborde Mendoza Laura Catena

DKK 149,95
pr. fl. v/12 flasker 179,95   pr. flaske

Anmeldelser (3)

94 point
91 point
90 point

Laura Catena er datter af Nicolas Catena, Argentinas og Sydamerikas bedste vinproducent. Som den mest sandsynlige tronarving til Catena- imperiet, stilles der kolossale forventninger til Laura. Hun spiller en stadig vigtigere rolle i Catena-imperiet, bla. har hun været drivkraften i udviklingen af Catenas super-premium Malbec single vineyards. Laura er 4. generation i Catenafamilien som producerer vin, og ved fødslen af hendes ældste søn besluttede hun sig for at skabe sine egne vine. Den første serie af vine kaldte hun Luca, opkaldt efter den ældste søn. I Mendoza findes en lang række familiedrevne vinmarker med unikke placeringer og gamle vinstokke. De store producenter havde ikke haft øjne for dette uudnyttede potentiale, og Laura opdagede at nøglen til at lave vine med en særlig karakter i hendes boutique vingård lå netop her.

Syrah-druen spås at blive den næste store stjerne på den internationale vinscene, og Laura Catena fører an i udforskningen af, hvor store højder druen kan nå i Argentina.

For ca. et halvt århundrede siden skabte agronomen Luis Laborde en enestående Syrah vinmark. Han rejste Rhone dalen i Frankrig rundt for at udvælge de bedste vinstokke, som han tog med til Argentina og plantede. Dernæst udvalgte han på ny de bedste vinstokke og skabte Laborde vinmarken i Uco Valley, i det sydlige Mendoza. Vinen bærer tydeligt præg af at være blevet lavet på perfekt modne druer. En forførende vin med masser af fede, fløjlsagtige mørke frugter kombineret med appetitvækkende toner af friske krydderier, viol og sort lakrids. I eftersmagen viser sig en tydeligt markeret mineralitet, med en frisk og ren syre og balancerede tanniner