2015 Le Jouet Blanc Domaine des Enfants

DKK 109,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 42301115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Languedoc-Roussillon
Anbefalet til: Fisk og skaldyr, og som aperitif.

Beskrivelse

Ung vingård med store ambitioner

Domaine des Enfants er "a dream come true" for franske Marcel Buhler og hans amerikanske kone Carrie Sumner, der begge har uddannelser inden for vinens verden - Carrie var eksempelvis sommelier i Oregon, da hun mødte sin mand. Domainet, som de grundlagde i 2006, ligger i Rousillon, nærmere betegnet Côtes Catalanes, i byen Maury, og består i dag af 24 ha, der drives med stor respekt for naturen og områdets historie. Fra starten af har det været intentionen ikke kun at lave virkelig god vin, men også at være de bedst mulige ambassadører for Languedoc-Roussillon området. Det energiske par tror på at hårdt arbejde er vejen frem og derfor deltager de i alle dele af ejendommens arbejde - der først og fremmest foregår i marken - de tror på at vinene skal laves her, så skal der nemlig ikke gøres alt for meget i kælderen, som de selv skriver: "Healthy, lively soil are the prerequisite for expressive and characteristic wine."

Ældgamle stokke og blandet terroir i Côtes Catalanes

Mere end halvdelen af de 24 ha består af stokke, der er plantet før 2. Verdenskrig - nogle er endda mere en 100 år gamle. Den vigtigste drue er Grenache, som ca. dækker halvdelen af ejendommen. Der er også ca- 20 % Carignan - den klassiske Languedoc-Roussillon drue. På ejendommen findes også ca. 20 % Syrah - disse stokke er dog plantet i 70'erne, og selvom det ville blive betragtet som "gamle stokke" i mange andre dele af vinverdenen, så er der altså næsten tale om unge vinstokke efter Languedoc-Roussillon'sk målestok. De sidste 10 % består af en lille smule Mourvedre og en sjælden klon af Grenache, der hedder Lladoner Pelut. De forskellige druer gør det ikke alene hos Domaine des Enfants - terroiret spiller også en meget stor rolle. Og der findes næppe noget sted på kloden, hvor så mange forskellige jordbundstyper er samlet på et relativt lille areal. Der findes derfor utallige mikroklimaer, eller terroirs. Udover at mange af Domainde des Enfants marker er meget stejle, så betyder de mange gamle stokke også at vinmarkerne slet ikke er plantet således at moderne maskiner kan komme til. Derfor bruges der heste i markarbejdet - fx når der skal pløjes imellem vinrækkerne. Det er dog helt i tråd med Marcel og Carries måde at tænke og leve på.

Parkerfavoritter fra start

Selvom Domaine des Enfants først så dagens lys i 2006, så har Parker allerede fået øjnene op for gården og skriver således: "Located in Maury, Domaine des Enfants is run by the talented couple of Marcel Buhler and Carrie Sumner, with Marcel managing the vineyards and Carrie spending most of the time in the cellar. These are gorgeous wines that show the classic richness and texture of the region, yet back it up with fabulous purity of fruit, notable freshness and all-around balanced profiles. These are exciting wines that I'd happily drink any day." I skrivende stund har vingården allerede præsteret at hive adskillige høje points hjem - bl.a. 2 x 95P, så der er kun grund til at tro at de fortsætter det hårde arbejde og at det belønnes.

Le Jouet Blanc

Dette er husets basisvin - den smager dog som alt andet end en basisvin. Vinen er crisp og sprød med frofriskende noter af grønne æbler og lime.

Anmeldelser

  • Druer: 100 % Macabeo
  • Lagring: På cementtank
  • Anbefales til: Fisk og skaldyr, og som aperitif.