2015 La Umbra Pinot Noir Dealu Mare Rumænien Halewood

DKK 71,95
pr. fl. v/12 flasker 99,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (6)

Vinbladet God valuta
Finansbureauet.dk Godt køb til prisen
Finansbureauet.dk
Gastro
Politiken TESTVINDER
Politiken

Vin-Info

Varenummer: 73621315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Rumænien
Druesorter: 100% Pinot Noir
Anbefalet til: Pasta, lette kødretter, charcuteri, hvidt kød så som kylling og kalvekød.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og 3 år frem fra høståret

Beskrivelse

Halewood - kvalitetsvine fra Rumænien

Halewood Wines er et samarbejde mellem den engelske importør John Halewood og rumæneren Dan Muntean. I første omgang købte man druer af lokale bønder, men lavede selv vinen. Men her 10 år efter grundlæggelsen, er Halewood Wines vokset til at være en af de største vinmarksejere i Rumænien med over 350 ha i Transsylvanien.

Vinmarker fra hele Rumænien

Man ejer også vinmarker i Dealu Mare syd for Transsylvanien, samt vinmarker ude ved Sortehavet. Halewood er meget velanset i Rumænien, hvor man sælger under flere labels, bl.a. prestigevinen Principele i samarbejde med Prins Radu af Rumænien.

Prisbillige vine med typicitet

La Umbra er Halewoods value-for-Money brand. Det er ambitionen at lave vine fra alle regioner i landet, som er typiske for de pågældende områder, f.eks. Pinot Noir fra Dealu Mare området på grænsen til Transsylvanien.

Halewood La Umbra Pinot Noir

Alle druer til denne Pinot Noir håndhøstes, selekteres og gærer og lager derefter på ståltank. Vinen har en elegant rød farve, en meget charmerende bouquet af skovjordbær og hindbær, en flot afbalanceret smag med antydninger af kirsebær og meget bløde tanniner.

Anmeldelser

  • 5 Stjerner - Finansbureauet:" Det er ikke Rumænien, man normalt tænker på i forbindelse med Pinot Noir. Men her er en ganske fortrinlig en af slagsen. Finesserig næse med animalske toner og strejf af skovsvampe og elegant mund med fin fylde og herbale noter indhyllet i bløde tanniner. "
  • 5 stjerner - Gastro d. 31-07-17: "40 kr. For en flaske vin er sjældent nok til at få noget, der for alvor er sjovt at drikke, men her har vi en undtagelse. Det er ikke alene en drikkelig vin - den er faktisk særdeles glimrende. Der er noter af jordbærsaft, røde kirsebær, sort peber og mynte. I munden er den ekstremt saftig og fløjlsblød med et rent og slankt udtryk. En dejligt læskende pinot noir, der faktisk byder på kompleksitet. Stilen er en anelse mere mørk og varm end eksempelvis i Bourgogne, men kvaliteten er ganske høj."
  • UGENS VINDER og 5 "tjek-tegn" - Politiken d. 06.05.17: "Nydelig pinot-næse - lyst frugtig og let sødmefuld. Meget let smag - jordbærfrugtig. Rund og blød. Enkel sag, men trods alt fin til den meget lave pris."
  • Druesorter: 100% Pinot Noir
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og 3 år frem fra høståret
  • Anbefales til: Pasta, lette kødretter, charcuteri, hvidt kød så som kylling og kalvekød.