2015 La Posta Malbec Fazzio Vineyard Mendoza Laura Catena

DKK 79,95
pr. fl. v/12 flasker 109,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Jamessuckling.com 92 point

Vin-Info

Varenummer: 25451315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Mendoza
Druesorter: 100% Malbec
Anbefalet til: Retter med okse- og lammekød, dyrevildt, modne oste.
Fadlagring: 10 mdr på fransk eg heraf 20% nye fade

Beskrivelse

Laura Catena er datter af Nicolas Catena, Argentinas og Sydamerikas bedste vinproducent. Som den mest sandsynlige tronarving til Catena- imperiet, stilles der kolossale forventninger til Laura. Hun spiller en stadig vigtigere rolle i Catena-imperiet, bla. har hun været drivkraften i udviklingen af Catenas super-premium Malbec single vineyards. Laura er 4. generation i Catenafamilien som producerer vin, og ved fødslen af hendes ældste søn besluttede hun sig for at skabe sine egne vine. Den første serie af vine kaldte hun Luca, opkaldt efter den ældste søn. I Mendoza findes en lang række familiedrevne vinmarker med unikke placeringer og gamle vinstokke. De store producenter havde ikke haft øjne for dette uudnyttede potentiale, og Laura opdagede at nøglen til at lave vine med en særlig karakter i hendes boutique vingård lå netop her.

Det nyeste skud på stammen er La Posta serien, som laves efter samme filosofi som de mere eksklusive Luca vine. La Posta vinene er alle exceptionelle kvaliteter, som giver stor værdi for pengene.

Domingo Fazzio er en af Tupungatos bedste vinbønder og har tidligere leveret druer til Catena Zapata, men Laura Catena anser netop Fazzios vinmarker som så speciel at den fortjerner sin egen etikette. Domingos bedstefar kom i 1917 til Mendoza fra Sicilien og Domingo købte sin første vinmark I Tupungato i 1955.

Tupungato distriktet anses i dag som værende blandt de allerbedste regioner i Mendoza til dyrkning af Malbec, på grund af solintensiteten, en skyfri himmel og sandede, muldholdige jorde der på overfladen er dækket af småsten.

Anmeldelser

  • 92P James Suckling - November 2016: "I love the perfume and freshness to this with flower and blackberry undertones. Medium body, fine tannins and an underlying firmness and balance. Drink it!"
  • Druesorter: 100% Malbec
  • Dyrkningsforhold: Marken ligger over 1000 m over havet
  • Fadlagring: 10 mdr på fransk eg heraf 20% nye fade
  • Anbefales til: Retter med okse- og lammekød, dyrevildt, modne oste.
  • <a href="http://www.lapostavineyards.com/">La Posta Vinyards</a>