2015 Il Fiore Langhe Bianco Braida Giacomo Bologna

DKK 119,95
pr. fl. v/12 flasker 144,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 66141115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Piemonte
Druesorter: 70% Chardonnay og 30% Nascetta
Anbefalet til: aperitif, lyst fjerkræ, fisk, skaldyr.
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 5 år fra høståret.

Beskrivelse

Il Fiore

Il Fiore fremstilles på familien Bolognas vingård Serra dei Fiori, som ligger i Piemontes Langhe-distrikt. Druerne er hovedsageligt Chardonnay og Nascetta. Chardonnay-druen tilfører vinen rigdom og struktur, mens Nascetta-druen byder på frugtige og florale noter, som resulterer i en yderst charmerende vin.

En indsmigrende vin

Il Fiore fremstår tindrende gylden i glasset. Duften er meget blomstret, med friske nuancer af moden drue, æble, lynghonning og et let røget strejf af flint. Smagen besidder en perfektionistisk afstemt balance mellem frugt og syre, og fremstår på én gang kraftfuld og superelegant. Man skal lede længe efter en så indsmigrende hvidvin.

Anmeldelser

  • Druesorter: 70% Chardonnay og 30% Nascetta
  • Drikkeklar: Ved frigivelse og op til 5 år fra høståret.
  • Anbefales til: aperitif, lyst fjerkræ, fisk, skaldyr.

Producent beskrivelse

Historiens første Barbera-vin i verdensklasse

Barbera-druen dyrkes især i Piemonte, hvor den dog indtil 1980'erne blev regnet for at være en andenrangsdrue i forhold til Nebbiolo (som anvendes til Barolo og Barbaresco) og Moscato (Asti m.fl.). Det ændredes imidlertid med et trylleslag, da Braida-vingården i årgang 1982 fremstillede en enkeltmarks Barbera-vin i verdensklasse, Bricco dell'Uccellone, som straks fik en begejstret vinpresse til at finde de helt store roser frem. En Italiensk vinklassiker var født.

Maksimalt modne druer fra de bedste marker

Braidas vinmager dengang var den karismatiske Giacomo Bolognas, og han fulgte en simpel "opskrift". Plant kun Barbera på de allerbedste marker, høst først druerne når de er maksimalt modne, begræns udbyttet kraftigt pr vinstok, og lad vinen gennemgå den samme kostbare fadmodning som de bedste Bourgognevine. Netop anvendelsen af nye egetræsfade forvandlede opfatelsen af Barbera.

Ambitions- og kvalitetsniveau hæves yderligere

Giacomo Bolognas visioner føres i dag videre af hans børn, og med sønnen Beppe Bologna som ansvarlig vinmager og datteren Raffaella Bologna som komerciel drivkraft, er ambitions- og kvalitetsniveauet sat yderligere i vejret. Husets jordbesiddelser er blevet udvidet støt, så man nu råder over 56 ha vinmarker ved byen Rocchetta Tanaro i det varme Asti-område, hvor de mest komplekse og generøse Barbera-vine dyrkes, og familien eksperimenterer også med andre druesorter. Det er dog Barberaen, Italiens bedste, der er Braidas adelsmærke.