2015 Gotes Priorat Portal del Priorat

DKK 129,95
pr. fl. v/12 flasker 159,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Jyllands Posten
Guia Penin 91 point

Vin-Info

Varenummer: 58431315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Priorat
Druesorter: Grenache, Carignan og Cabernet
Anbefalet til: retter med oksekød, lam, dyrevildt, kraftigt fjerkræ.
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 8 år fra høståret.
Fadlagring: 12 mdr. nye franske egefade.

Beskrivelse

Spaniens kult-distrikt

Priorat er Spaniens hotteste vindistrikter, og mange af områdets vine nyder den vildeste kultstatus. Hemmeligheden bag Priorat-vinenes ekstremt høje kvalitet er dels at vinmarkerne er plantet på stejle skråninger, som giver vinstokkene en maksimal eksponering til vind og sol, og dels den såkaldte llicorella-jordbund. Llicorella er en jordbundstype, som er rig på skifer, og den giver meget koncentrerede vine, ofte med mineralske noter.

Portal del Priorat

Portal del Priorat blev grundlagt af Alfredo Arribas i 2001. Projektet går ud på at opkøbe gamle, dårligt vedligeholdte marker på de stejle skråninger i Priorat, sætte dem i stand, og starte en kvalitetsproduktion baseret på økologiske principper. Markernes vinstokke er i gennemsnit 65 år gamle, hvilket sikrer lave udbytter og tilsvarende høje kvaliteter.

Erfaring fra Mouton Rothschild

Portal-vinenes winemaker Stephen Pannell er "headhuntet" langvejs fra, nærmere bestemt i Australiens McLaren Vale-distrikt. Stephen Pannell er blevet kåret til International Red Winemaker of the Year på International Wine Challenge, og han har arbejdet på flere af Australiens bedste vingårde samt b.la. Comte Lafon i Bourgogne og 1. Cru slottet Mouton-Rothschild i Bordeaux. Stephen besidder en eminent evne til at fremelske koncentrerede vine med stor finesse og kompleksitet.

Gotes Priorat

Gotes Priorat af nøje udvalgte druer med maksimal friskhed, og derfor afspejler vinen den mest intense og elegante side af Priorat.Vinen byder på en indtagende, let parfumeret bouquet af kirsebær og solbær samt et strejf af grafit. Smagen er rig på intens frugt á la sveskeblomme og den munder ud i en behageligt afrundet finish.

Anmeldelser

  • 5 Stjerner - Jyllandsposten 03.02.2019:" Funky priorat, der går i en helt anden retning end hovedparten af vinene i testen. Den tætte, fuldmodne frugt er her byttet ud med en lavt svovlet, frisk og frejdig vin; letløbende og decideret saftig med jordede mineralske og kraftige animalske noter helt fremme i billedet (brettanomyces). Vi taler kød og kaninbur sammen med skovjordbær, tørrede urter og mørke blommer. Grotesk saftig i munden, hvor det let animalske præg sætter sig igennem i den sprøde eftersmag. Op i glasset, og denne vin løber så let, at den er en to væk. 91 point."
  • Druesorter: Grenache, Carignan og Cabernet
  • Jordbundsforhold: leret og rig på skifer.
  • Fadlagring: 12 mdr. nye franske egefade.
  • Drikkeklar: Ved frigivelse og op til 8 år fra høståret.
  • Anbefales til: retter med oksekød, lam, dyrevildt, kraftigt fjerkræ.