2015-Gotes-Priorat-Portal-del-Priorat

2015 Gotes Priorat Portal del Priorat

DKK 129,95
pr. fl. v/12 flasker 159,95   pr. flaske

Anmeldelser (2)

91 point

Spaniens kult-distrikt

Priorat er Spaniens hotteste vindistrikter, og mange af områdets vine nyder den vildeste kultstatus. Hemmeligheden bag Priorat-vinenes ekstremt høje kvalitet er dels at vinmarkerne er plantet på stejle skråninger, som giver vinstokkene en maksimal eksponering til vind og sol, og dels den såkaldte llicorella-jordbund. Llicorella er en jordbundstype, som er rig på skifer, og den giver meget koncentrerede vine, ofte med mineralske noter.

Portal del Priorat

Portal del Priorat blev grundlagt af Alfredo Arribas i 2001. Projektet går ud på at opkøbe gamle, dårligt vedligeholdte marker på de stejle skråninger i Priorat, sætte dem i stand, og starte en kvalitetsproduktion baseret på økologiske principper. Markernes vinstokke er i gennemsnit 65 år gamle, hvilket sikrer lave udbytter og tilsvarende høje kvaliteter.

Erfaring fra Mouton Rothschild

Portal-vinenes winemaker Stephen Pannell er "headhuntet" langvejs fra, nærmere bestemt i Australiens McLaren Vale-distrikt. Stephen Pannell er blevet kåret til International Red Winemaker of the Year på International Wine Challenge, og han har arbejdet på flere af Australiens bedste vingårde samt b.la. Comte Lafon i Bourgogne og 1. Cru slottet Mouton-Rothschild i Bordeaux. Stephen besidder en eminent evne til at fremelske koncentrerede vine med stor finesse og kompleksitet.

Gotes Priorat

Gotes Priorat af nøje udvalgte druer med maksimal friskhed, og derfor afspejler vinen den mest intense og elegante side af Priorat.Vinen byder på en indtagende, let parfumeret bouquet af kirsebær og solbær samt et strejf af grafit. Smagen er rig på intens frugt á la sveskeblomme og den munder ud i en behageligt afrundet finish.