2015 Godelia Godello-Doña Blanca Bierzo Bodegas Godelia

DKK 99,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Ekstra Bladet
Descorchados 92 point

Vin-Info

Varenummer: 58091115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Bierzo

Beskrivelse

Upcoming Bierzo

I det nordvestlige Spanien ligger det lidt glemte vinområde Bierzo i Castilla y Leon - men i de sidste par år er der sket en sand revolution i området! En kvalitetsrevolution, hvor bæredygtighed er et "buzz- word". Området har stor historisk betydning idet at pilgrimme strømmede til Santiago de Compostella. De kaldte området for det spanske Schweiz - de stejle skråninger, jordbundsforholdene med skiffer og jern og klimaet er ideelt til vindyrkning.

2 genfødte druer - Mencia og Godello

Mencia druens oprindelse ligger ikke helt klart, nogle mener den er blevet bragt ind i området af Romerne, i hvert fald omtales vin fra Bierzo allerede for 2000 år siden, mens nyere forskning tyder på at druen er i familie med Cabernet Franc, og således måske indført af franske pilgrimme. Før i tiden var vin lavet på Mencia lette vine med en forholdsvis lys farve og de skulle drikkes unge - disse nød ikke nogen særlig anerkendelse, mens nutidens Mencia tværtimod giver kraftige vine, med masser af mineralitet og kraft, hvilket gør dem i stand til at lagre længe, Mencia er så at sige blevet "genfødt" i Bierzo. Godellodruen, der oprindeligt stammer fra Galicien, var næsten uddød og glemt i 1970'erne - kun få hundrede stokke var tilbage. Et projekt med formålet at genskabe en række næsten glemte spanske druer rettede heldigvis op på dette. Druen giver intense og koncentrerede, men samtidig også meget elegante og mineralske vine.

Bodegas Godelia

Ejendommen er billedskønt beliggende i underområdet Pieros - de 35 ha er fordelt på flere steder med hver deres jordbundsforhold, men generelt kan man sige at der er et højt indhold af skifer, småsten og ler. Man ejer en del meget gamle Menciastokke, som passes og plejes efter alle kunstens regler. Rodriguez-familien (der ikke er i familie med vores anden vin producent Telmo Rodriguez) har udviklet deres egen måde at dyrke druerne på, således de tager hensyn til områdets mange traditioner, men samtidig også til miljøet - med stor vægt på bæredygtighed.

International opmærksomhed

En håndfuld ambitiøse Bierzo producenter nyder netop nu stor opmærksomhed fra den internationale vinpresse - her iblandt Godelia. Således var deres 2010 Mencia på Wine Spectators Top 100 liste i 2014 - en ret flot præstation af en vin denne prisklasse.

Godello-Doña Blanca

Det er skoleeksemplet på hvordan to druer kan komplimentere hinanden på bedste vis - Doña Blanca bidrager med frisk citrus og fennikel. Vinen er elegant floral og frugtig. Den typiske Bierzomineralitet kommer flot frem i vinen.

Anmeldelser

  • 5 Stjerner - Ekstrabladet 0709.2018:" Pænt fyldig vin med fersken og let tropiske noter i smagen. God syre, en velbalanceret vin med en pæn afslutning."
  • 92P - Descorchados 2017.
  • Druer: 80% Godello og 20% Doña Blanca.