*2015-Garnatxa-Negra-Terra-Alta-Herencia-Altés

*2015 Garnatxa Negra Terra Alta Herencia Altés

DKK 109,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Anmeldelser (6)

90 point

Terra Alta og Núria

Núria Altés er datteren i en vinfamilie, der igennem generationer har dyrket druer omkring landsbyen Batea i Terra Alta - en lidt hemmelig vinregion, der ligger godt gemt mellem Aragón og Valencia ca. 180 km vest for Barcelona. Núria er meget passioneret for sit område og er en af drivkrafterne bag den kvalitetsrevolution, man kan se i området i disse år. I området findes mange gamle Garnaxta stokke (Garnacha i andre dele af Spanien og Grenache i Frankrig) og man mener faktisk at det er arnestedet for Garnaxta druen. 2 unikke marker med over 100 år gamle Garnaxta stokke - La Serra og Benufet Benufet og La Serra markerne menes at være beplantet i starten af 1900- tallet - mange stokke er naturligvis døde, men der er plantet på ny imellem de gamle stokke. De gamle stokke giver meget få druer, men Nuria ønsker at bevare dels historien og dels den elegante smag, selvom man kunne have et betydeligt højere udbytte ved at udskifte de gamle stokke til nye. Vinstokkene beskæres som bush vine eller Gobelet, som beskæringsmetoden også hedder. Denne metode er særdeles god i det tørre klima og til disse lavtydende stokke. Jordbunden er Pañalsand og ler - dog med en del kalkaflejringer. Vinene får konstant sol, men der blæser heldigvis kolde vinde, så der bevares friskhed i vinene. Derudover så ligger vinmarkerne i 450 m højde over havet, hvilket betyder at temperaturen er noget lavere.

Nybygget vingård i 2013

For at sikre friskhed og elegance i de færdige vine, så har Núria bygget en helt ny vingård, der er state-of-the-art - bl.a. er der installeret et stort kølerum, hvor alle druerne opbevares et halvt døgns tid ved 4°C - dette er med til at forhindrer oxidering af druerne. Fermenteringen sker (alt efter hvilken vin der skal laves) i ståltank, cementtank eller i store træfade, under stor temperaturkontrol. Der bruges udelukkende franske egefade.

Garnatxa Negra Terra Alta

Druer fra både unge og gamle stokke er blandet i denne vin for at give størst mulig kompleksitet og balance. Flot lys rød i farven og med en lækker duft af røde bær. Smagen er domineret af elegant frugt og lette tanniner, der gør denne vin til den perfekte makker til lette retter og til bare at nyde i ny og næ uden mad til.