2015 Gaisböhl Monopol GC Øko 150cl Pfalz Dr. Bürklin-Wolf

DKK 719,95
pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Jancis Robinson 18 point
Jyllands Posten 91 point

Vin-Info

Varenummer: 70293115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Magnum 1,5 l
Leveres i: Leveres i 1 stk. karton.
Producent:
Land:
Område: Pfalz
Druesorter: 100% Riesling
Anbefalet til: Fede fiskeretter, asiatiske retter og sushi, faste oste med alder.
Drikkemoden: Ved frigivelse og to årtier frem

Beskrivelse

Gaisböhl "Grand Cru"

Familien Bürklin har klassificeret deres vine i fire niveauer, og de rangerer Riesling fra Gaisböhl-marken på niveau med en Grand Cru fra Bourgogne, dvs. det absolut ypperste. Dette markeres med et G.C. på vinens etiket. Gaisböhl-marken ligger på en varm, sydvendt skråning i kommunen Ruppertsberg. Bürklin-Wolf ejer hele Gaisböhl-marken, og derfor skriver de Monopol på etiketten.

Gaisböhl Riesling G.C.

Gaisböhl Riesling G.C. byder på en generøs bouquet af stikkelsbær, pære og citrus. Smagen er stor, tør og uhyre kraftfuld, og man mærker virkelig druernes perfekte modenhed. I den ekstremt lange eftersmag åbenbares noter af eksotisk frugt efterfulgt af en betydelig mineralitet, som givetvis kun vil øges i takt med at vinen modnes. En af Tysklands bedste tørre Riesling-vine.

Anmeldelser

  • 18/20P - Jancis Robinson april 2018: "Very rich, with wild flowers on the nose, and masses of tension and density. Positively pierces the palate! Very good indeed."
  • 91P - Jyllandsposten 10.03.2018:" Kraftfuld biodynamisk sag fra monopolmark; muskuløs og stor i slaget, om end en smule endimensionel i udtrykket lige nu. Tør spagnum, gul, kalket frugt og et strejf af bagt kvæde og honning. Cremet og rund struktur; masser af ekstrakt og moden frugt med et koncentreret tryk midt på tungen og let bitter afslutning. Har brug for mere tid for at samle sig. 91 point"
  • Druesorter: 100% Riesling
  • Drikkemoden: Ved frigivelse og to årtier frem
  • Anbefales til: Fede fiskeretter, asiatiske retter og sushi, faste oste med alder.

Producent beskrivelse

Weingut Bürklin-Wolf

Weingut Bürklin-Wolf blev grundlagt i 1597 og ejes stadig af familien Bürklin. Ejendommens jordbesidelser har alle dage være ganske enestående, og omfatter mere end 90 hektar i Pfalz' mest hæderkronede marker såsom Forster Kirchenstuck, Wachenheimer Gerümpel, Deidesheimer Hohenmorgen og Ruppertsberger Gaisböhl.

Biodynamisk produktion

Weingut Bürklin-Wolfs vine har alle dage være i en klasse for sig, men siden man i 1980'erne øgede fokus på dyrkningen, og begyndte at eksperimentere med økologiske og biodynamiske metoder, er kvaliteten simpelthen eksploderet. Fra 2008 har vingårdens produktion været certificeret biodynamisk. Bürklin-Wolf er som den eneste tyske vingård medlem af Biodyvin, en eksklusiv forening som tæller en række af verdens bedste biodynamiske vinhuse.