2015 Fleurie Cave de Fleurie

DKK 99,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 20771315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Beaujolais
Druesorter: Gamay 100%.
Anbefalet til: Alle lette retter hele året rundt, hvidt kød, hvidt fjerkræ, terrassevin, lette grill retter, aperitif. Serveres let afkølet 15-16 grader.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 5 år frem fra høståret.

Beskrivelse

Cave de Fleurie - Beaujolais når det er bedst

Grundstenen til dette kvalitetskooperativ blev lagt under og efter 1. verdenskrig. Mændene var draget i krig, og da den trak ud (over 4 år), og desværre kom mange af dem ikke hjem efter krigen. Mange af dem der kom hjem, var krigsinvalider. Der var derfor stor mangel på arbejdskraft og det var derfor nødvendigt at kvinderne lavede vinen, både i marken og i kælderen. I 1927 besluttede en del vinbønder i Fleurie og omegn at man var stærkere sammen, og dannede Cave de Fleurie.

Moderne produktionsmetoder - siden 1932!

Cave de Fleurie var langt forud for sin tid, da man i 1932 byggede vinkælderen og planlagde den omrking brugen af tyngdeloven, hvilket stadig er meget moderne nu. Man bruger således ikke pumper til at transportere druemosten ned i ståltankene. Det kan lade sig gøre fordi vinkælderen er bygget på en skråning midt i Fleurie by. Udviklingen er fortsat og Cave de Fleurie mener selv at de råder over det mest moderne produktionsudstyr i hele Beaujoaisområdet.

Kvalitet med fokus på alle detaljer

Man har altid sat kvalitet frem for kvantitet, således håndhøstes alle druer, hvilket er usædvanligt for et kooperativ. Man sorterer også druerne ved ankomsten til vinkælderen. Cave de Fleurie har vundet mange medaljer på franske vinsmagninger og er en stor leverandør til flere berømte négocianter i Bourgogne. Men heldigvis sælger man også nogle af kooperativets bedste vine direkte til alverdens vinelskere ...

Fleurie

Fleurie er almindelig anerkendt som den mest feminine og elegante Cruvin i Beaujolais. Vinen lagrer 6-8 måneder på ståltank inden aftapning for at bevare frugten bedst muligt. Fokus på friskhed og frugt er Cave de Fleuries varemærke. En uimodståelig charmerende vin med aromaer af rose og andre røde blomster, solbær og røde frugter. Den elegange bløde smag kendetegnes ved sin lange frugt i afslutningen. Nyd den let afkølet.

Anmeldelser

  • Druesorter: Gamay 100%.
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 5 år frem fra høståret.
  • Anbefales til: Alle lette retter hele året rundt, hvidt kød, hvidt fjerkræ, terrassevin, lette grill retter, aperitif. Serveres let afkølet 15-16 grader.