Tilbud

2015 Dogliani Dolcetto Luigi Einaudi

SPAR 55 DKK pr. fl.
DKK 79,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (4)

Wine Spectator Nr. 38 på Wine Spectator Top 100 list 2017
Wine Spectator Winespectator - SMART BUY
Wine Spectator 92 point
Wine Spectator Winespectators Highest rating ever given to a Dogliani DOCG

Vin-Info

Varenummer: 69071315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Piemonte
Druesorter: 100% Dolcetto
Anbefalet til: Lettere kødretter, pastaretter, salater.
Drikkemoden: Nu og 4-5 år frem.

Beskrivelse

Luigi Einaudi - Italiens første præsident

Grundlæggeren af vingården, Luigi Einaudi, blev Italiens første præsident i 1948, men allerede som 23 årig købte han i 1897 en 16 ha. stor ejendom i Dogliani, San Giacomo, med fokus på Dolcetto produktionen. I dag råder vingården over 104 ha. samlet (hvoraf 52 er beplantede) med 11 små vingårde spredt over Dogliani, La Morra og Barolo og selvom den største produktion er Dolcetto, så er Einaudi blevet berømt for sine Baroloer, ikke mindst single vineyard Baroloerne Costa Grimaldi og Cannubi.

Pioner i Piemonte

Allerede i 1920'erne aftappede man selv vinen på flasker og havde salg af egen produktion, og det har man gjort lige siden i takt med at vingården blev udvidet. Vingården blev totalt renoveret i 1993 og ledes i dag af Matteo Sardegna.

Cannubi Barolos bedste vinmark

Cannubi er for mange Barolo eksperter den allerbedste Barolomark, placeret i hjertet af selve kommunen Barolo. Allerede Luigi Einaudi forsøgte at købe en del af denne mark i 50'erne, men da sælger hørte det var den Italienske præsident, der var køber, så steg prisen, så det lykkedes først i 1997 at få den eftertragtede mark. Flere andre berømte producenter ejer en del af denne mark, bl.a. Sandrone. Einaudis del af marken er på 2,25 ha. i hjertet af Cannubi med en gammel vingård på toppen af marken. Vinen er i gamle årgange etiketteret som "Nei Cannubi", hvilket betyder "fra Cannubi".

Costa Grimaldi - vingårdens vartegn

Barolo Costa Grimaldi er frugten af Einaudis bedste marker i Barolo, druerne stammer fra Sydøstvendte marker på i alt 1,6 ha. beliggende 310 m over havets overflade. Vinstokkene er i gennemsnit 45 år gamle. Indtil købet af Cannubi marken, var Costa Grimaldi Einaudis mest berømte vin og er vingårdens specialitet.

Terlo og Dogliani (Dolcetto)

Barolo Terlo er vingårdens 3. single vineyard, fra marker beliggende tæt ved Costa Grimaldi. Dogliani er en ny appellation, hvorfra de bedste Dolcettovine stammer, og Einaudi er kendt for at producere en af de allerbedste Dogliani Dolcetto.

Internationale topratings og Gambero Rosso

Einaudi har 1 stjerne i Gambero Rosso, den italienske vinbibel, dvs. har vingården har fået de eftertragtede 3 glas ikke færre end 10 gange! Begge husets top single vinyeards Cannubi og Costa Grimaldi har fået op til 94P Parker og op til 96P i Wine Spectator.

Dogliani Dolcetto

Fra 2011 årgangen er Dogliani blevet en DOCG, og her dyrekes de bedste Dolcettodruer. Einaudi er berømt især i Italien for at lave den måske allerbedste Dolcetto i Piemonte. Druener kommer fra vinmarkerne San Luigi, Santa Lucia og Madaonna delle Grazie i Dogliani alle mellem 350 og 380 m over havets overflade. . Vinen har en massiv frugt bouquet af modne røde bær, en frisk, superelegant frugtig smag af små røde bær.

Anmeldelser

  • SMARTBUY - Winespectator 22.05.2017:" A beam of bracing acidity at the core of this intense, saturated red helps delineate the blackberry, boysenberry, blueberry and graphite flavors. This has grip and complexity, but just needs a little time. Best from 2018 through 2024. 9,000 cases made.-B.S"
  • Druesorter: 100% Dolcetto
  • Drikkeklar: Nu og 4-5 år frem.
  • Anbefales til: Lettere kødretter, pastaretter, salater.