2015 Deidesheimer Riesling Pfalz Øko Dr. Bürklin-Wolf

DKK 129,95
pr. fl. v/12 flasker 159,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Politiken
Berlingske

Vin-Info

Varenummer: 70311115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Pfalz
Druesorter: 100% Riesling
Anbefalet til: Fisk, muslinger, krabbe, sushi.
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 8 år fra høståret
Fadlagring: Delvis ståltank, delvis store fade (2.400 l.)

Beskrivelse

Weingut Bürklin-Wolf

Weingut Bürklin-Wolf blev grundlagt i 1597 og ejes stadig af familien Bürklin. Ejendommens jordbesidelser har alle dage være ganske enestående, og omfatter mere end 90 hektar i Pfalz' mest hæderkronede marker såsom Forster Kirchenstuck, Wachenheimer Gerümpel, Deidesheimer Hohenmorgen og Ruppertsberger Gaisböhl.

Biodynamisk produktion

Weingut Bürklin-Wolfs vine har alle dage være i en klasse for sig, men siden man i 1980'erne øgede fokus på dyrkningen, og begyndte at eksperimentere med økologiske og biodynamiske metoder, er kvaliteten simpelthen eksploderet. Fra 2008 har vingårdens produktion været certificeret biodynamisk. Bürklin-Wolf er som den eneste tyske vingård medlem af Biodyvin, en eksklusiv forening som tæller en række af verdens bedste biodynamiske vinhuse.

Deidesheimer Riesling

Deidesheimer Riesling er fremstillet af druer fra marker ved byen Deidesheim, hvoraf 1/3 af druerne stammer fra tidligt høstede druer fra 1. Cru marker. Vinen byder på elegante noter af ingefær med delikat, moden ananas i både duft og smag. En vin med stor koncentration med saftig frugt og delikate mineraler i Bürklin-Wolfs velkendte præcise og elegante stil.

Anmeldelser

  • 5 "tjek-tegn" - Politiken 06.05.17: "Tør aromatisk hvidvin med frugtig-mineralsk næse, fersken og flint. Rund, saftig smag, kunne have lidt mere syre. Men god og ren - til skaldyr. Typisk Pfalz, som er lidt til den varme side."
  • Druesorter: 100% Riesling
  • Fadlagring: Delvis ståltank, delvis store fade (2.400 l.)
  • Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 8 år fra høståret
  • Anbefales til: Fisk, muslinger, krabbe, sushi.