Tilbud

2015 Cusumano Insolia, Sicilia

SPAR 35 DKK pr. fl.
DKK 59,95
pr. fl. v/12 flasker 94,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 61551115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Sicilien
Druesorter: 100% Inzolia
Anbefalet til: Fisk, skaldyr, aperitif, pasta.
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 3 år fra høståret

Beskrivelse

Cusumano Insolia

Cusumano Inzolia er som navnet siger lavet på 100 % Inzolia. Inzolia er en lokal siciliansk drue der primært er beplantet i den vestlige del af Sicilien. De sicilianske hvide vine på druer som Grillo og Inzolia og andre eksotiske druenavne kan man ligeså godt begynde at lære sig navnene på, da de er kommet for at blive. Det er lokale druer, men kvalitetsmæssigt med et internationalt snit. Vinen fremstår gylden-gul og synes nærmest at indfange de solstråler, som Sicilien i rigt omfang er begunstiget af. I duft og smag er Inzolia frisk og imødekommende.

Anmeldelser

  • Cusumano er på Wines Spectators "100 Best Wine Producers of Italy" liste 2011.
  • "Endelig!" fristes jeg til at jeg til at sige. En af Siciliens absolut bedste producenter er endelig i Danmark. Glem ikke kioskbaskerne Benuara og Angimbé. Man skulle tro, at brødrene Diego og Alberto Cusumano var gamle i gårde, men det er de langt fra. Syv år, hvert eneste år med forbedringer og udbygninger. Tillykke Danmark!", citat Gastro
  • Druesorter: 100% Inzolia
  • Drikkeklar: Ved frigivelse og op til 3 år fra høståret
  • Anbefales til: Fisk, skaldyr, aperitif, pasta.

Producent beskrivelse

Blandt Siciliens bedste

Familien Cusumano har dyrket vin på Sicilien i flere generationer. Siden årtusindskiftet har huset under ledelse af brødrene Alberto og Diego Cusumano bevæget sig op blandt øens to-tre bedste, og søskendeparret mener kun at dette er begyndelsen; De vil fremstille Syditaliens bedste vine, og hvis de fastholder farten, når de målet inden længe!

Kvaliteten skabes i marken

Cusumanos vingård ligger i Partinico vest for Palermo. Ejendommen er udstyret med topmoderne vinifikationsfaciliteter, men ifølge Cusumano- brødrene er dette kun en slags "sikkerhedsforanstaltning". I deres øjne skabes vinens kvalitet ene og alene i marken, og vinmageren skal blot undgå at sætte kvaliteten over styr, når druerne ankommer til vingården. Cusumano råder over knap 400 hektar vinmarker, som ligger i de bedste mikroklimaer rundt omkring på øen.

Siciliens kølige højder

Til trods for Siciliens sydlige beliggenhed, er det muligt at fremstille vine med en kølig elegance. Oppe i kystbjergene er temperaturerne nemlig ganske moderate, dels pga. selve højden men også på grund af de milde vinde fra middelhavet. Familien Cusumanos marker ligger fra 250 og helt op til 700 meter over havet, og alle deres vine er kendetegnet ved en kølighed og balance, som ligger milevidt fra de traditionelt meget solbrankede sicilianske vine.

Topscorer i Gambero Rosso, den italienske vinbibel

På blot 10 år er det lykkedes Cusumano at opnå de eftertragtede 3 glas i Gambero Rosso over 10 gange, hvilket gør vingården til en 1 stjernet Gambero Rosso producent. Dette er noget der kan tage andre vingårde et helt livs produktion at opnå, ja mange får aldrig de 3 glas, så der er tale om en ekstraordinær kvalitetsmæssig præstation for en ny, fremadstormende producent.