2015 Cuatro Rayas Verdejo Øko Rueda*

DKK 109,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 57011115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Rueda
Druesorter: 100% Verdejo
Anbefalet til: Aperitif, fisk og skaldyr, grøntsagsretter, sushi.
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til fem år fra høståret.

Beskrivelse

Rueda

Rueda-distriktet er mest kendt for at lave hvidvin, da området i middelalderen blev udset til at lave en hvidvin, som kunne erstatte Sherry, idet Sydspanien og dermed Sherry-distriktet var under maurisk besættelse. Beliggende i det centrale Spanien, ikke langt fra distrikterne Toro og Ribera del Duero, hvor nogle af Spaniens mest kraftfulde rødvine ser dagens lys er Rueda dog også et særdeles velegnet sted at producere rødvin.

Økologisk Rueda

Grundstammen i distriktets vine er Verdejo-druen, som traditionelt set giver meget elegante vine, med en fin aromatisk bouquet vin og med den unikke elegance, som Verdejo-druen byder på. Vinen er certificeret økologisk.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Verdejo
  • Vinstokkenes gennemsnitsalder: op til over 100 år.
  • Drikkemoden: Ved frigivelse og op til fem år fra høståret.
  • Anbefales til: Aperitif, fisk og skaldyr, grøntsagsretter, sushi.

Producent beskrivelse

Cuatro Rayas Økologisk Rueda

Dette mønster kooperativs historie går tilbage til 1935, og siden har det været en lang succeshistorie. Man laver i dag nogle af Spaniens bedste og mest anerkendte hvidvine og eksporterer til over 40 lande. Kooperativet laver 20% af al vin i Rueda appellationen.

Meget gamle vinstokke og et perfekt klima

Vingårdens marker ligger mellem 700 og 850 m over havets overflade. Her er vintrene lange og kolde, foråret kort og sommeren lang og varm. De kolde nætter om sommeren bidrager til vinenes fine syrebalance og de ca. 2600 soltimer hvert år modner druerne perfekt. De fleste af vinmarkerne ligger i terrasser, jordbunden består af sand, småsten og limsten og ca. 30 cm nede finder man et lerlag. Perfekt til hvidvin. Kooperativet råder over mange marker med meget gamle vinstokke, visse endda over 100 år gamle.