2015-Cornorotto-Marzemino-Veneto-Maculan

2015 Cornorotto Marzemino Veneto Maculan

DKK 129,95
pr. fl. v/12 flasker 159,95   pr. flaske

Breganze i Veneto

Breganze-distriktet ligger i Veneto, i et bakket område omtrent midt i mellem Venedig og Gardasøen. Traditionelt har Breganze været arnested for tørre og søde hvidvine på den lokale Vespolina-drue, men takket være det kuperede terræn kan der dyrkes mange andre druersorter, herunder også de internationale såsom Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir og Chardonnay.

Fausto Maculan

Fausto Maculan er Breganzes suverænt bedste producent. Fausto laver Chardonnay og Cabernet Sauvignon i samme stil og kvalitet som de bedste huse i Californien og Bordeaux, hans Pinot Noir giver Bourgogne- bønderne rynker i panden og hans dessertvine har slået de bedste Sauternes, ja sågar selveste Château d'Yquem. Hans berømte dessertvine Torcolato og Acinobili står som nogle af Italiens bedste og har gennem tiderne opnået 96 points hos Robert Parker flere gange.

Cornorotto Marzemino

Marzemeni er en lokal drue som giver rigtig gode resultater i Breganze, hvor den stortrives på den skråninger af vulkanske undergrund. Den er ikke ret udbredt længere, men Maculan mener at netop lokale druer skal være med til at fremhæve Breganze egnens specielle egenskaber for vindyrkning. Det er en sent modnende drue som giver en flot rødvin med en charmerende bouquet af solbær og blåbær, ganske fyldig og rund med en lang eftersmag.