2015 Connétable Talbot Saint-Julien

DKK 249,95
pr. fl. v/12 flasker 299,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Jamessuckling.com 92 point

Vin-Info

Varenummer: 98571315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i trækasse med 12 flasker i hver.
Producent:
Land:
Område: Bordeaux
Druesorter: 70% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 5% Cabernet Franc, 5% Petit Verdot
Anbefalet til: Retter med vildt, okse- eller kalvekød samt ostebordet.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 10 år frem fra høståret
Fadlagring: 18 mdr

Beskrivelse

Supervin fra det mest konstante Cru Classé slot i Bordeaux. Connétable Talbot er "lillebror" til Château Talbot og er hurtigere i sin udvikling. Vinen er allerede nu forbavsende imødekommende med en dejlig bouquet af modne solbær, egetræ og et touch af vanille. Smagen er dejlig blød og smidig, med en gudsbenådet balance mellem moden frugt og runde tanniner. Eftersmagen er lang og mættet med frugtige aromaer af brombær og sveskeblomme. En perfektionistisk vellavet vin som giver klare mindelser om "Le Grand Vin"!

Anmeldelser

  • Druesorter: 70% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 5% Cabernet Franc, 5% Petit Verdot
  • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 35 år
  • Årlig produktion: 20.000 ks
  • Vinmarkens areal: 107 ha
  • Fadlagring: 18 mdr
  • Drikkeklar: Ved frigivelsen og ca. 10 år frem fra høståret
  • Anbefales til: Retter med vildt, okse- eller kalvekød samt ostebordet.

Producent beskrivelse

Château Talbot 4. Cru Saint-Julien

Château Talbot er opkaldt efter den engelske general Talbot, som var hærleder for de britiske styrker i 1453, da de tabte slaget ved Castillon og dermed hele Bordeaux området (Guyenne) til franskmændene. Slottet har formået at blive en af Bordeaux' mest stabile leverandører af topkvalitet, årgang efter årgang.

Største ejendom i Saint-Julien

Château Talbot er den største ejendom i Saint-Julien, og råder over hele 100 hektar vinmarker. Med så stort et markareal vil der selvfølgelig altid være store forskelle mellem parcellerne, og det har slottet vendt til sin fordel. Slottet har implementeret en kombination af computerstyret overvågning og de mange århundreders fortegnelser der findes over parcellernes præstationer, så man får det maksimale ud af hver eneste vinstok. Derfor kan man, uanset om årgangen så skulle være århundredets værste, altid høste druer af tilfredsstillende kvalitet. Slottet lader ofte 50% af høsten deklassificere til andenvinen Connétable Talbot, for at sikre, at slottets førstevin ikke svinger meget i kvalitet.

Fremragende 2. vin: Connétable

Talbot laver enaf Bordeaux' bedste og mest stabile 2. vine til prisen, nemlig Connétable Talbot. Denne vin modener hurtigere end 1. vinen, og er en glimrende introduktion til Le Grand Vin.