2015 Château Talbot Caillou Blanc Bordeaux

DKK 229,95
pr. fl. v/12 flasker 279,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Jamessuckling.com 92 - 93 point

Vin-Info

Varenummer: 98581115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i trækasse med 12 flasker i hver.
Producent:
Land:
Område: Bordeaux
Druesorter: 78% Sauvignon Blanc, 22% Sémillon
Anbefalet til: fisk og kammuslinger, fjerkræ og milde retter med svinekød
Fadlagring: 8 måneder sur lie (på bærmen) på franske egetræsfade

Beskrivelse

Château Talbot Caillou Blanc

Georges Cordier, der ejede ejendommen i midten af det 20. århundrede, var en stor fan af hvidvin, og var fast besluttet på at fremstille sin egen. Derfor tog han den, for området, meget usædvanlige beslutning at beplante 5 hektar af slottets marker med Sauvignon Blanc og Semillon. Le Caillou Blanc de Château Talbot blev produceret første gang i 1945. Målet er at lave Le Caillou Blanc efter burgundisk forbillede lagret på egetræsfade. Blendet består af ca. 80% Sauvignon Blanc der giver frisk frugt og syre samt 20% Semillon der giver vinen fylde, struktur og lagringspotentiale.

Anmeldelser

  • Druesorter: 78% Sauvignon Blanc, 22% Sémillon
  • Fadlagring: 8 måneder sur lie (på bærmen) på franske egetræsfade
  • Anbefales til: fisk og kammuslinger, fjerkræ og milde retter med svinekød

Producent beskrivelse

Château Talbot 4. Cru Saint-Julien

Château Talbot er opkaldt efter den engelske general Talbot, som var hærleder for de britiske styrker i 1453, da de tabte slaget ved Castillon og dermed hele Bordeaux området (Guyenne) til franskmændene. Slottet har formået at blive en af Bordeaux' mest stabile leverandører af topkvalitet, årgang efter årgang.

Største ejendom i Saint-Julien

Château Talbot er den største ejendom i Saint-Julien, og råder over hele 100 hektar vinmarker. Med så stort et markareal vil der selvfølgelig altid være store forskelle mellem parcellerne, og det har slottet vendt til sin fordel. Slottet har implementeret en kombination af computerstyret overvågning og de mange århundreders fortegnelser der findes over parcellernes præstationer, så man får det maksimale ud af hver eneste vinstok. Derfor kan man, uanset om årgangen så skulle være århundredets værste, altid høste druer af tilfredsstillende kvalitet. Slottet lader ofte 50% af høsten deklassificere til andenvinen Connétable Talbot, for at sikre, at slottets førstevin ikke svinger meget i kvalitet.

Fremragende 2. vin: Connétable

Talbot laver enaf Bordeaux' bedste og mest stabile 2. vine til prisen, nemlig Connétable Talbot. Denne vin modener hurtigere end 1. vinen, og er en glimrende introduktion til Le Grand Vin.