2015-Château-Peby-Faugeres-Grand-Cru-Classé-Saint-Emilion

2015 Château Peby Faugeres Grand Cru Classé Saint-Emilion

DKK 1.195,00
pr. fl. v/12 flasker 1.434,95   pr. flaske

Anmeldelser (5)

96 point
98 point
95 point

Château Faugères er en af de nye kometer i Saint-Emilion, og ejendommen er gået fra styrke til styrke siden slutningen af 1990'erne. Slottet ligger i det østlige Saint-Emilion, på grænsen til Castilllon. Faktisk ligger en del af Faugères marker på Castillon-siden; druerne fra disse marker udbydes som Côtes de Castillon under navnet "Cap de Faugères".

Château Faugeres har blandt andet gjort sig bemærket ved sin ekstremt hårdhændede sortering af høsten, og der anvendes udelukkende maksimalt modne druer - ellers sælges høsten til anden side. Det er også værd at bemærke, at vinen både gæres og fadlagres på overvejende ny eg. Château Faugères laver velstrukturerede, komplekse og udpræget generøse vine.

Château Péby-Faugères er slottets top-cuvée, opkaldt efter ejerens (Corinne Guisez) afdøde mand, Péby Guisez. Vinen laves på druer fra en særligt favorabelt placeret parcel, som der høstes et ekstremt begrænset udbytte fra. Vinen er sort som tjære og koncentrationen er ganske enkelt hæsblæsende.