2015 Château La Tonnelle Cru Bourgeois Haut-Médoc

DKK 99,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (7)

JebDunnuck.com 90 point
BT
BT BT GULD
Berlingske
Ekstra Bladet
Den korte avis
Vinhulen kanonvin til spotpris

Vin-Info

Varenummer: 26001315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Bordeaux
Druesorter: 70% Cabernet Sauvignon, 26% Merlot, 4% Petit Verdot
Anbefalet til: Retter med rødt oksekød, dyrevildt, fuglevildt med kraftig sauce, modne oste.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og 6-8 år frem fra høståret
Fadlagring: 12 mdr

Beskrivelse

Château La Tonnelle Cru Bourgeois

Vinen fra Château La Tonnelle er en klassisk Haut-Médoc med en dejlig bouquet med masser af sort frugt og en anelse vanille fra egefadslagringen. Vinen har masser af saft og kraft og en finesse, man normalt kun finder i Cru Classé vine. Fantastisk kvalitetsperformance i en eftertragtet klasse. De internationale anmeldere er vilde med årgang 2015 - se blot enkelte af deres udtalelser her: James Suckling: "The 2015 Bordeuax vintage is extraordinary - and you're going to want to get your hands on some en primeur." "The 2015 vintage is an extremely exciting year for Bordeaux, producing wines with exuberant fruit character and plenty of tannin backbone to give them form and tension. They have a unique ripe fruit character that remains cool and fresh. They have a dynamism that make me want to buy some." "There's something in the best wines that remind me of the great wines of the 1980s such as 1982 or 1989 that I tasted from barrel as a young wine critic/journalist. They have a neoclassical style not emphasizing massive concentration or wood but length and balance with strength." Vinous: "Bordeaux enjoyed its strongest vintage in a number of years in 2015." Wine Spectator: "It looks to be the best vintage since 2010. The bad news is ... well, there's not too much bad news, really." Wine Enthusiast: "The 2015 vintage in Bordeaux is very good, and in some specific places, very, very good. It's easily the best vintage since 2010." "All three styles of Bordeaux 2015 wine-reds, dry whites and sweet whites-are a success, which hasn't been the case since 2005."

Anmeldelser

 • 5 Stjerner og BT GULD 25.11.2017:" Lækker, medium kraftig, ung rødvin, flot, harmonisk, tæt, lang og saftig frugtrig smag af solbær, blåbær, lidt krydderurter, mørk ristet toast og vanilje. Velegnet til: Serveres v. 16 gr. til kraftige retter af vildt."
 • DinVinGuide november 2017: "Bordeaux fra det fremragende år 2015, hvor også de mindre vine generelt gør det godt, denne ikke undtaget. Pæn koncentration, masser af solbær i duft og smag. Tobak, krydderier og vanilje. Krydret, lang afslutning."
 • 5 Stjerner - Berlingske 29.10.2017:"Flot og klassik Bordeaux-næse med ristet fad, cedertræ, solbær og en diskret tone af vanilje. Slank og velstruktureret vin med god intensitet. Fin pris."
 • 5 Stjerner og UGENS BEDSTE KØB - Ekstrabladet 15.09.0217:" Bordeaux fra det fremragende år 2015, hvor også de mindre vine generelt gør det godt, denne ikke undtaget. Pæn koncentration, masser af solbær i duft og smag. Tobak, krydderier og vanilje. Krydret lang afslutning."
 • 6 Stjerner - DenkorteAvis/ Erik Mortensen : " Det er de klassiske druesorter, Cabernet Sauvignon, Merlot og Petit Verdot, som skaber denne skønne vin fra hjertet i Médoc nord for Bordeaux og tæt ved vindistrikterne Pauillac og Margaux. Der er masser af sorte bær i duften, og i munden opleves en raffineret blanding af saft og kraft, som bliver hængende længe i smagsløgene."
 • Druesorter: 70% Cabernet Sauvignon, 26% Merlot, 4% Petit Verdot
 • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 25 år
 • Årlig produktion: 12.500 ks
 • Vinmarkens areal: 21 ha
 • Fadlagring: 12 mdr
 • Drikkemoden: Ved frigivelsen og 6-8 år frem fra høståret
 • Anbefales til: Retter med rødt oksekød, dyrevildt, fuglevildt med kraftig sauce, modne oste.

Producent beskrivelse

Domaines Fabre - slotsaftappet Haut-Médoc

Siden 1987 har vi samarbejdet med ejeren Vincent Fabre, som laver 4 slotsvine i Haut-Médoc: flagskibet Château Lamothe-Cissac, Château La Tonnelle, Château Le Chêne og Château Fonsèche samt en lille juvel i Margaux; Château Bellevue de Tayac. Vincent står i spidsen for Domaines Fabre og styrer alt fra mark til importør, hvilket er usædvanligt i dette berømte område. Vincents fader købte slottet i 1964, og siden har familien arbejder utrætteligt på at få marker og slot i topform. Samtidig er Vincent en engageret "vinpolitiker" som har siddet i bestyrelsen for sammenslutningen af Haut-Médoc producenter og har deltaget i udformningen af den nye lovgivning omkring Cru Bourgeois klassifikationen. Vincent er også ledende medlem af den kendte vinridderordenen La Confrérerie du Bontemps du Médoc. I sin sparsomme fritid er Vincent en passioneret maratonløber og formand for det berømte Marathon du Médoc.

Mester i klassisk Bordeaux til kuppriser

Slottets marker grænser op mod Saint-Estèphe og Pauillac - kommunerne hvor man finder den største koncentration af Cru Classé slotte - inkl. tre af de fem 1. Grand Cru Classé'er; Château Lafite-Rothschild, Mouton-Rothschild og Château Latour. I dette fantastiske terroir har Vincent en perlerække af marker med en jordbund bestående af et underliggende gruslag (nogle steder grus og ler) dækket af en ler og kalkstensjord. Det er netop denne veldrænede særlige jord, der er med til at give druer af høj kvalitet. Vincent har gennem flere år investeret både meget tid og mange penge på at få slottet og markerne helt i top og i dag excellerer han i at lave komplekse, velstrukturerede vine, som kan være svære at skelne fra vine fra Pauillac og Saint-Estèphe men til en helt anden pris. Derfor anbefales hans vine år efter år af anerkendte vinmagasiner og vinguides såsom Wine Enthusiast, Decanter, Le Guide Hachette des Vins og La Revue du Vins de France. Herhjemme har vinene også begejstret de danske vinanmeldere med en sand stjerneregn til følge.

Château Lamothe-Cissac

Flagskibet Château Lamothe-Cissac Haut-Médoc er en lille perle af et slot i hjertet af Cissac, blot et stenkast fra 1. Cru slottet Château Lafite- Rothschild. Flagskibsvinen er baseret på Cabernet Sauvignon samt en mindre mængde Merlot og Petit Verdot. Der er masser af intens solbærfrugt i den elegante bouquet. Smagen er rig og intens med en lang saft- og kraftfuld finish. Château Lamothe-Cissac er år efter år et af de bedste køb fra Haut-Médoc. Vinen laves også i en endnu mere koncentreret "Vieilles Vignes" udgave fra slottets ældste vinstokke på omkring 70 år med ekstra lang fadlagring. På Cru Classé niveau men til langt under prisen!

Château La Tonnelle

Château La Tonnelle er en klassisk Haut-Médoc med en skøn bouquet med masser af sort frugt og en anelse vanilje fra egefadslagringen. Vinen har masser af saft og kraft og en finesse, man normalt kun finder i Cru Classé vine. En vin der ligesom sin storebror Lamothe-Cissac ofte får titel af Cru Bourgeois og som anmelderne altid roser som et røverkøb!

Château Le Chêne

Le Chêne er lavet på Cabernet Sauvignon som giver struktur og frugt, Merlot som giver rigdom og blødhed og Petit Verdot der tilføjer vinen en krydret karakter. Smagen er blød og frugtig og vinens lagring på egetræsfade tilfører kompleksitet og delikate tanniner. Kort sagt: sjældent set kvalitet for Bordeaux i dette prisleje. Som Wine Enthusiast skriver: "this is a chateau to watch."

Château Fonseche

Det er sjældent at man kan finde Bordeaux til "hverdagspriser" der smager så godt af klassisk Haut-Médoc. Men Fonsèche fra slottets yngre vinstokke leverer over forventning med en flot bouquet af moden bærfrugt med strejf af vanilje fra fadlagringen og en blød frugtig smag.

Château Bellevue de Tayac - Margaux

I 2014 købte Vincent Fabre denne lille juvel af et slot af den berømte winemaker Jean Luc Thunevin - manden bag kultslottet Château Valandraud i Saint-Émilion. Slottet ligger i kommunen Soussan i Margaux og har blot 3,5 ha vinmarker i et fantastisk terroir. Vinen er formidabel med al den charme og aromatisk kompleksitet som Margaux er så berømt for.