2015 Château Cambon La Pelouse Cru Bourgeois

DKK 139,95
pr. fl. v/12 flasker 169,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (3)

Vinous.com 91 point
Jamessuckling.com 91 point
JebDunnuck.com 90 point

Vin-Info

Varenummer: 25991315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i trækasse med 12 flasker i hver.
Producent:
Land:
Område: Bordeaux
Druesorter: 50% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc
Anbefalet til: kraftige typer fjerkræ (også fuglevildt) og de fleste kødretter.
Drikkemoden: ca. 3-5 år frem fra høståret

Beskrivelse

Château Cambon La Pelouse Haut-Médoc

Château Cambon la Pelouse har en lang, glorværdig historik for at lave pragtfulde vine. I Bordeaux' pureste ungdom, i 1600-tallet, var slottets vin blandt de højest agtede, og gamle fortegnelser viser, at vinen dengang solgtes til den formidable sum af 400£ faddet - efter datidens målestok en af de allerkostbareste vine. Ud fra Thomas Jeffersons rejsedagbøger fremgår det også tydeligt, at den amerikanske president rangerede Château Cambon la Pelouse som et af distriktets fornemste.

Nabo til Margaux

Ejendommen ligger i den højeste del af Macau, nabokommunen til Margaux. Slottets marker støder direkte op til Château Giscours (3. Cru Margaux) samt Château Cantemerle (5. Cru Haut-Médoc). Grunden til, at slottet ikke er Cru Classé men "kun" Cru Bourgeois, ligger i, at ejendommen og dens vin blev misrøgtet i årene omkring midten af 1800-tallet, hvor klassifikationen fandt sted.

Et fantastisk attraktivt køb!

I dag ledes Château Cambon la Pelouse af Annick og Jean-Pierre Marie, som har sat sig det klare mål, at føre slottet helt til tops igen. Siden overtagelsen er ejendommen blevet gennemgribende moderniseret og markerne er blevet gået efter, vinstok for vinstok. Resultatet er en moderne vin, som med sin parfumerede bouquet og en silkeblød smag er næsten umulig at skelne fra de store Cru'er i Margaux. Et fantastisk attraktivt køb!

Elegant og fyldig

Vinen er pakket til bristepunktet med sorte, moden bær. En lækker kompleksitet og en forførende silkeblød smag er slottes kendetegn. br></br>

Anmeldelser

  • Druesorter: 50% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc
  • Vinmarkens areal: 38 ha.
  • Drikkemoden: ca. 3-5 år frem fra høståret
  • Anbefales til: kraftige typer fjerkræ (også fuglevildt) og de fleste kødretter.