2015 Chassagne Montrachet 1. Cru Champs Gain Sylvain Morey

DKK 549,95
pr. fl. v/12 flasker 659,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 18471115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Chardonnay
Anbefalet til: hummer, krabbe, fisk, kalvekød og fjerkræ - gerne med cremet sauce.
Fadlagring: 18 måneder på franske egetræsfade (20-30% nye)

Beskrivelse

Chassagne Montrachet 1. Cru Champs Gain Sylvain Morey

Chassagne-Montrachet er en af Cru'erne der sammen med Meursault og Puligny-Montrachet er trekløveret der udgør den berømte Côte des Blancs (de hvides skråning), som giver nogle af Bourgognes bedste hvidvine på Chardonnaydruen. Den generelle opfattelse af vinene fra Chassagne- Montrachet er at de kræver lagring og først efter nogle år viser et glimt at deres potentiale. Les Champs Gains er en af de mest berømte 1. Cru'er. Vinen er elegant og mineralsk med flot koncentration. Noter af citrus, hvide blomster og gul stenfrugt med lette strejf af hasselnød. En super lækker vin.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Chardonnay
  • Fadlagring: 18 måneder på franske egetræsfade (20-30% nye)
  • Anbefales til: hummer, krabbe, fisk, kalvekød og fjerkræ - gerne med cremet sauce.

Producent beskrivelse

Domaine Sylvain Morey - nyt domaine i Chassagne-Montrachet med gamle vinmarker Syvlain Morey er søn af Jean-Marc Morey og broder til Caroline Morey, hvis vine Philipson Wine også importerer og sælger. Caroline og Sylvain delte det hæderkronede fædrene Domaine i 2013 og 2014 er Sylvains første årgang. Familien Morey er en gammel Bourgognefamilie og der er flere producenter med navnet Morey, alle sammen i og omkring Chassagne-Montrachet og Saint- Aubin. Sylvain Morey har mindre end 3 ha. vinmarker og der er derfor tale om meget beskedne mængder. Sylvain ejer endvidere Luberon domainet Bastide Du Claux, som han grundlagde i 2002.

Berømte appellationer i forsvindende små mængder

Mens det fædrene Domaine Jean-Marc Morey er meget traditionelt, grænsende til det rustikke, så har Sylvain Moreys taget det bedste fra faderens tid og kombinerer tradition med det mere moderne. Vinene er flotte og ekspressive, de står rankt og præcist og der er maksimal fokus på terroir og frugt, alt sammen bundet op omkring elegance og finesse. Sylvain Moreys vine kommer fra bittesmå parceller med gamle vinstokke i appellationerne Chassagne-Montrachet, Santenay og Saint Aubin. Mængderne er uhyre små og eftertragtede.