2015 Chardonnay Arbois Jura Domaine du Pelican

DKK 249,95
pr. fl. v/12 flasker 299,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Vinbladet 91 point
Decanter 90 point

Vin-Info

Varenummer: 14521115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Jura
Druesorter: 100% Chardonnay
Anbefalet til: Aperitif, fiske og skaldyrsretter, lettere charcutterie, gedeoste, tørre oste.
Drikkemoden: Nu og 5 år frem

Beskrivelse

Domaine du Pélican - Juravine fra Marquis d'Angerville

Guillaume d'Angerville er i dag ejer af det ikoniske Bourgogne Domaine Marquis d'Angerville i Volnay, et af de mest berømte i hele Bourgogne. Særligt kendt er man for 1. Cru vinmarken Clos des Ducs, som man er eneejer af og som går for at være den bedste i Volnay og på Grand Cru niveau.

Nye eventyr i Jurabjergene

Guillaume d'Angerville ejer hovedparten af Domaine du Pélican og resten ejes hans winemaker Francois Duvivier. De 2 havde i en årrække været fascineret af Juravinenes muligheder og ligheder med Bourgogne Markbesiddelserne er på i alt 10 ha., 5 ha. købt fra Château de Savannes og 5 ha. i le Grand Couroulet, et slags naturligt amfiteater med unikt mikroklima.

Pelikanens historie i Arbois

Pelikanen er også inkorporeret i den nærliggende by Arbois' byvåben. Det skyldes at den tysk-romerske kejser Maximilian var på gennemrejse i Arbois i slutningen af det 15. århundrede, og han rejste sammen med sit hof og hans samling ag sjældne dyr. På den tid var det meget prestigefyldt at eje eksotiske dyr som en pelikan. Desværre døde fuglen under opholdet i Arbois, men byen fik ret til at bære den i sit byvåben. Læs mere om historien i denne PDF.

Lokale og internationale druesorter dyrkes biodynamisk

De 5 ha. tæt på Ch. De Savannes er beplantet med internationale druesorter som Chardonnay og Pinot Noir, men også med lokale sorter som Savagnin. Trousseau og Poulsard og de andre 5 ha. med Chardonnay og Savagnin. Vinmarkerne dyrkes ligesom Marquis d'Angervilles marker i Volnay biodynamisk. Terroiret består af kalk og kalk i blandet ler.

Chardonnay

Druerne til denne vin kommer fra vinstokke som er en 10-15 årgamle. Terroiret består mest af kalk og mergel og ler. Vinen har en svag lysegul farve med fine gyldne reflekser, en elegant, floral bouquet, masser af vibrerende energi. Tør med fin syre og en behagelig velafbalanceret afslutning.

Anmeldelser

  • 91P - Vinbladet 08.11.2018:" Tæt, ren chardonnayfrugt med nydelig ferskenkarakter med kultiveret hasselnøddekrydderi og lidt grønne urter. God fylde og substans. Frisk, tæt, rig og lettere sødmefuld mundfrugt, pæn syrebalance, flot fylde, stor saftighed og betragtelig længde og med veldimensioneret egetræ. Vellykket, charmerende og bredt anvendelig."
  • 90P - Decanter marts 2017: "Very floral aromas and delightful fruit on the palate. This is well balanced and well integrated, having aged in less than 10% new oak."
  • Druesorter: 100% Chardonnay
  • Drikkeklar: Nu og 5 år frem
  • Lagring: 12 mdr. på et år gamle fade.
  • Anbefales til: Aperitif, fiske og skaldyrsretter, lettere charcutterie, gedeoste, tørre oste.