2015-Cepparello-Isole-e-Olena

2015 Cepparello Isole e Olena

DKK 495,00
pr. fl. v/6 flasker 594,95   pr. flaske

Anmeldelser (3)

Nr. 91 Top 100 Italian Wines of 2018
96 point
93 point

Isole e Olena

Isole e Olena er en af de vingårde, som har ydet det største bidrag til den genopblomstring af Chianti Classico-distriktet, som har fundet sted siden 1990'erne. Fortjenesten er først og fremmest ejerens, Paolo De Marchi. Med en progressiv tilgang til vinfremstilling har han opnået kvaliteter, man ikke anede, kunne findes i Chianti vine, og hans supertoscanere på internationale druesorter er exceptionelt velafbalancerede. Adskillige vinkritikere regner Isole e Olena for Chiantis bedste vingård. Paulo og sønnen Luca har også investeret både tid og mange penge i at genrejse Paulos fædrene vingård i Piemonte, Proprietà Sperino.

Studier i Californien og lavtydende vinstokke

Paolo de Marchi overtog driften af Isole e Olena i 1970'erne, efter at have studeret og arbejdet med vin i Californien. Han analyserede markerne, og fandt at de var beplantet med dårlige Sangiovese- vinstokke, som var alt for produktive og kun kunne give tyndbenet Chianti. Som en af de første i Toscana lod han markerne omplante med bedre, lavtydende vinstokke, og straks blev han i stand til at fremstille langt mere koncentrerede vine. Den dag i dag er der meget få andre vingårde, som kan matche Isole e Olenas druemateriale. b>Vinjournalisternes kæledægge og topratings Adskillige vinkritikere regner Isole e Olena for Chiantis bedste vingård og har også fået de eftertragtede 3 glas i Gambero Rosso ikke færre end 13 gange, hvilket gør Isole til en 1-stjernet producent. Robert Parker har også altid påskønnet den tårnhøje kvalitet og har givet Cepparello op til 96 point.

Cepparello

Duften er uhyre intens og imponerende kompleks, med delikate nuancer af skovbær og vilde roser. Smagen er fedmefuld og mættende, og de bløde tanniner og den gode frugt harmonerer fint i en uendelig lang eftersmag. Vinen kan nydes allerede nu, men vil snildt kunne henlægges meget længe. Dekantér gerne Cepparello inden servering, da vinen aftappes ufiltreret.