2015 Cepparello Fattorie di Isole e Olena 150 cl

DKK 1.095,00
pr. fl. v/6 flasker 1.314,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Jamessuckling.com Nr. 91 Top 100 Italian Wines of 2018

Vin-Info

Varenummer: 62023315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Magnum 150 cl
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Toscana
Druesorter: 100% Sangiovese
Anbefalet til: Okse- og lammekød, fugle- og dyrevildt med kraftig sauce, kraftigt fjerkræ.
Drikkemoden: Ved frigivelse op til to årtier fra høståret.
Fadlagring: 12 mdr.

Beskrivelse

Cepparello

Cepparello er Paolo di Marchis ekstraordinære kultvin på Sangiovese. Vinen fremstilles af druer fra gamle, lavtydende vinstokke på Isole e Olenas bedste marker. Fadlagringen foregår på franske barriques og varer et år. Vinen byder på en utrolig komplekst sammensat bouquet af kirsebær, rose, og et væld af mineralske facetter. Smagen er meget indsmigrende og elegant og eksploderer derefter i et komplekst sammensat festfyrværkeri af bæraromaer og en imponerende mineralitet. Selvom vinen smager kolossalt godt som ung besidder den et kæmpestort lagringspotentiale på linje med de bedste Brunello-vine.

Anmeldelser

  • Nr. 91 Top 100 Italian Wines of 2018
  • Isole e Olena er stjerneproducent i Gambero Rosso: Isole e Olena tilhører den hårdkogte elite af italienske vinproducenter, som er tildelt en stjerne i Gambero Rosso for at have opnået den famøse vinguides maksimale 3 glas hele 15 gange!
  • Druesorter: 100% Sangiovese
  • Årlig produktion: ca. 2.100 ks
  • Fadlagring: 12 mdr.
  • Drikkeklar: Ved frigivelse op til to årtier fra høståret.
  • Anbefales til: Okse- og lammekød, fugle- og dyrevildt med kraftig sauce, kraftigt fjerkræ.

Producent beskrivelse

Isole e Olena

Isole e Olena er en af de vingårde, som har ydet det største bidrag til den genopblomstring af Chianti Classico-distriktet, som har fundet sted siden 1990'erne. Fortjenesten er først og fremmest ejerens, Paolo De Marchi. Med en progressiv tilgang til vinfremstilling har han opnået kvaliteter, man ikke anede, kunne findes i Chianti vine, og hans supertoscanere på internationale druesorter er exceptionelt velafbalancerede. Adskillige vinkritikere regner Isole e Olena for Chiantis bedste vingård. Paulo og sønnen Luca har også investeret både tid og mange penge i at genrejse Paulos fædrene vingård i Piemonte, Proprietà Sperino.

Studier i Californien og lavtydende vinstokke

Paolo de Marchi overtog driften af Isole e Olena i 1970'erne, efter at have studeret og arbejdet med vin i Californien. Han analyserede markerne, og fandt at de var beplantet med dårlige Sangiovese- vinstokke, som var alt for produktive og kun kunne give tyndbenet Chianti. Som en af de første i Toscana lod han markerne omplante med bedre, lavtydende vinstokke, og straks blev han i stand til at fremstille langt mere koncentrerede vine. Den dag i dag er der meget få andre vingårde, som kan matche Isole e Olenas druemateriale. b>Vinjournalisternes kæledægge og topratings Adskillige vinkritikere regner Isole e Olena for Chiantis bedste vingård og har også fået de eftertragtede 3 glas i Gambero Rosso ikke færre end 13 gange, hvilket gør Isole til en 1-stjernet producent. Robert Parker har også altid påskønnet den tårnhøje kvalitet og har givet Cepparello op til 96 point.