2015 Bricco dell'Uccellone Barbera Braida 300 cl

DKK 2.495,00
pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Den korte avis
Wine Enthusiast 95 point

Vin-Info

Varenummer: 66124315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Dobbeltmagnum 3 l
Leveres i: Leveres i trækasse med 1 stk. i hver.
Producent:
Land:
Område: Piemonte
Druesorter: 100% Barbera
Anbefalet til: Kraftige retter med dyrevildt, okse- eller lammekød. Superb til det store ostebord.
Fadlagring: 12 mdr

Beskrivelse

Når man forsker i Barbera-druens historie er der ét navn der dukker op igen og igen: Giacomo Bologna. Bologna var manden som grundlagde vingården Braida. Her arbejdede han udelukkende med druer fra området Rochetta Tanaro, som i dag regnes for det absolut ypperste sted at dyrke Barbera. Giacomo Bologna blev vidt berygtet blandt andre vinmagere for at være ekstremt selektiv ved høsten - kun det bedste af det bedste måtte ende i vinene. I 1982 trodsede han alles advarsler og lod druerne fra den enestående single vineyard, Bricco dell Uccellone, gennemgå fadlagring på fransk eg. Resultatet var ikke blot fremragende, men simpelthen i verdensklasse. I 1985 så endnu en single vineyard vin dagens lys; Bricco della Bigotta, som også straks opnåede kultstatus.

Giacomo Bologna var en levemand af format, og hans store glæde for vådt og tørt satte ulykkeligvis et punktum for hans liv i en alt for ung alder. Han nåede dog i 1989 at sætte endnu en vin i verdensklasse til verden; Ai Suma. Ai Suma ("vi klarede det") laves på de allerbedste, maksimalt modne druer fra udvalgte parceller i Rochetta Tanaro. Vinen produceres kun i exceptionelle årgange, og produktionen er alt, alt for begrænset til den globale efterspørgsel. Alle de tre topvine fra Braida-vingården besidder et fænomenalt lagringspotentiale, men er uimodståelige allerede fra frigivelse. Sidst men ikke mindst, må man ikke overse den unikke "Il Bacialé". Vinen laves på en blanding af Barbera og Pinot Noir, og kan snildt måle sig med de allerbedste Beaujolais Cru'er og lettere vine fra Côte de Beaune. "The finest Barberas I have ever tasted...*****" citat Robert Parker.

Bricco dell'Uccellone adskiller sig fra Bricco della Bigotta ved sin overdådige, utroligt ekspressive stil. Bouquet'en er kompleks og overvældende med tropefrugt, jordbær, brombær, blomme, lakrids, viol og vanilie. I munden er den bombastisk fyldig, rig på fedme og sødme, og med en behageligt afrundet syre.

Anmeldelser

  • 6 Stjerner - Den Korte Avis 09.01.2019
  • Druesorter: 100% Barbera
  • Fadlagring: 12 mdr
  • Anbefales til: Kraftige retter med dyrevildt, okse- eller lammekød. Superb til det store ostebord.

Producent beskrivelse

Historiens første Barbera-vin i verdensklasse

Barbera-druen dyrkes især i Piemonte, hvor den dog indtil 1980'erne blev regnet for at være en andenrangsdrue i forhold til Nebbiolo (som anvendes til Barolo og Barbaresco) og Moscato (Asti m.fl.). Det ændredes imidlertid med et trylleslag, da Braida-vingården i årgang 1982 fremstillede en enkeltmarks Barbera-vin i verdensklasse, Bricco dell'Uccellone, som straks fik en begejstret vinpresse til at finde de helt store roser frem. En Italiensk vinklassiker var født.

Maksimalt modne druer fra de bedste marker

Braidas vinmager dengang var den karismatiske Giacomo Bolognas, og han fulgte en simpel "opskrift". Plant kun Barbera på de allerbedste marker, høst først druerne når de er maksimalt modne, begræns udbyttet kraftigt pr vinstok, og lad vinen gennemgå den samme kostbare fadmodning som de bedste Bourgognevine. Netop anvendelsen af nye egetræsfade forvandlede opfatelsen af Barbera.

Ambitions- og kvalitetsniveau hæves yderligere

Giacomo Bolognas visioner føres i dag videre af hans børn, og med sønnen Beppe Bologna som ansvarlig vinmager og datteren Raffaella Bologna som komerciel drivkraft, er ambitions- og kvalitetsniveauet sat yderligere i vejret. Husets jordbesiddelser er blevet udvidet støt, så man nu råder over 56 ha vinmarker ved byen Rocchetta Tanaro i det varme Asti-område, hvor de mest komplekse og generøse Barbera-vine dyrkes, og familien eksperimenterer også med andre druesorter. Det er dog Barberaen, Italiens bedste, der er Braidas adelsmærke.