Tilbud
2015-Bourgogne-Rouge-Pinot-Noir-Domaine-Pierre-Gélin

2015 Bourgogne Rouge Pinot Noir Domaine Pierre Gélin

SPAR 35 DKK pr. fl.
DKK 159,95
pr. fl. v/12 flasker 194,95   pr. flaske

Domaine Pierre Gélin, kultvine fra Fixin og Gevrey

Dette lille, familiedrevede domaine ligger i den nordlige del af Côte- de-Nuits i byen Fixin. Det er grundlagt i 1925 af Pierre Gélin, drives i dag af sønnen Stéphen Gélin og dennes søn Pierre-Emmanuel. Den sidstnævnte har arbejder efter at gøre hele vindyrkningen og produktionen så naturlig som muligt og med tiden overgå til at være økolologisk dyrket. Al overskudsmateriale fra vinmarkerne bruges således til kompost som spredes på markerne.

Naturlig winemaking og topratings

Domainet råder over 13 ha., bl.a. Bourgogne Rouge, Fixin, Fixin 1.Cru, Gevrey-Chambertin, Gevrey-Chambertin 1. Cru og Grand Cru'en Chambertin Clos de Bèze. Vinfremstillingen er traditional og vinene lagrer i 20-22 måneder på franske egetrædfade. Der er fokus på terroir og frugt, så andelen af nye egtræsfade er forholdvis begrænset. Pierre-Emmanuel Gélin er perfktionist og intet overlades til tilfældigheder her.

Gode ratings i Burghound og Wine Spectator

Allan Meadows skriver i Burghound i janaur 2013: "I really like the wines for their freshness and natural energy plus they are very pleasing to drink because they're not at all tiring." Domainet har været anmeldt I Wine Spectator gennem mange år med 97 point som højeste score hidtil.

Bourgogne Rouge

Dette er Domainets "visitkort" som byder på noget af det bedste denne appellation formår. Vinen er en lille indvielse i at gå på opdagelse i Domainets øvrige vine. Vinen er lavet på druer fra Bourgone Rouge appellationen og deklassificerede Fixin druer. Vinen har en elegant bouquet af røde bær med strejf af peber. Vinen har fin friskhed og frugt, og afsluttes med en bød og rund struktur.