2015 Bourgogne Pinot Noir La Vigne du Cloitre Cave de Lugny

DKK 99,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Jyske Vestkysten

Vin-Info

Varenummer: 20071315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Pinot Noir
Anbefalet til: Fjerkræ, lette retter med kalv eller svinekød, lette pastaretter og aperitif

Beskrivelse

Snart 100 år gammelt kooperativ

Cave de Lugny ligger i nordlige Maconnais (blot et stenkast fra byen Chardonnay). Huset har om nogen specialiseret sig i hvid Bourgogne fra Maconområdet og laver ikke færre end ti forskellige Macon-vine som alle rangerer blandt distriktets bedste. Husets hvidvine laves omkring landsbyen Lugny. Cave de Lugnys historie startede tilbage i 1927 med 116 små bønder som medlemmer - i dag er medlemmer stadig små passionerede bønder og antallet er vokset til næsten 400. For at sikre kvaliteten er der strenge krav til bønderne; bl.a. med årlige kontrolbesøg samt kvalitetsbedømmelse af druerne omkring høsttid.

Chardonnay - by og drue

Den berømte hvidvinsdrue Chardonnay har hentet sit navn fra en by ved samme navn i Bourgogne-distriktet Maconnais. Dette er meget passende, idet den ædle drue dækker over 3/4 af Maconnais' marker. Maconnais-vinene har pudsigt nok ikke opnået den samme berømmelse som Bourgognes øvrige vine - dette til trods for at mange producenter kan levere kvaliteter, der snildt kan måle sig med vine fra de mere kendte distrikter, endda til priser, som almindelige vinnydere kan være med på.

Bourgogne Rouge La Vigne du Cloitre

Druerne til denne vin kommer fra en mark, der er blevet anlagt af munke fra et nærliggende kloster. Marken er sydøst vendt og stokkene er ca. 30 år gamle. Vinen er lækker rød i farven og næsen er fuld af især røde bær, hindbær og jordbær samt et touch af solbær og en let krydret tone. I smagen findes de samme bær, men også et flot touch af lakrids.""

Anmeldelser

  • 5 Stjerner - Jyskevestkysten 07.11.2017 :" Det bedste køb, altså når kvaliteten ses i forhold til prisen, er La Vigne du Cloïtre. Prisen er 80 kroner, dog ved køb af 12 flasker, men når man først har smagt en, vil man ikke ærgre sig over, at der ligger 11 mere og udvikler sig over de kommende år. Fra kooperativet Cave de Lugny, der ellers mest gør sig i hvidvine. Resultatet af deres arbejde med rødvin er dog ganske fremragende, når man tager prisen i betragtning, og det bør man gøre i Bourgogne. Her er prisen gået op og op år efter år, og det er svært at finde god Bourgogne til under 100 kroner. La vigne du Cloître er en fin, lille vin med røde bær, muld og lidt mørke toner, der giver den en relativ dyb stil. Dejligt glas og alle pengene værd plus mere til"
  • Druesorter: 100% Pinot Noir
  • Anbefales til: Fjerkræ, lette retter med kalv eller svinekød, lette pastaretter og aperitif