2015 Bourgogne Chardonnay La Vigne du Cloitre Cave de Lugny

DKK 89,95
pr. fl. v/12 flasker 119,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 20071115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Chardonnay.
Anbefalet til: fisk, skaldyr, lyst fjerkræ, salater og aperitif

Beskrivelse

Snart 100 år gammelt kooperativ

Cave de Lugny ligger i nordlige Maconnais (blot et stenkast fra byen Chardonnay). Huset har om nogen specialiseret sig i hvid Bourgogne fra Maconområdet og laver ikke færre end ti forskellige Macon-vine som alle rangerer blandt distriktets bedste. Husets hvidvine laves omkring landsbyen Lugny. Cave de Lugnys historie startede tilbage i 1927 med 116 små bønder som medlemmer - i dag er medlemmer stadig små passionerede bønder og antallet er vokset til næsten 400. For at sikre kvaliteten er der strenge krav til bønderne; bl.a. med årlige kontrolbesøg samt kvalitetsbedømmelse af druerne omkring høsttid.

Chardonnay - by og drue

Den berømte hvidvinsdrue Chardonnay har hentet sit navn fra en by ved samme navn i Bourgogne-distriktet Maconnais. Dette er meget passende, idet den ædle drue dækker over 3/4 af Maconnais' marker. Maconnais-vinene har pudsigt nok ikke opnået den samme berømmelse som Bourgognes øvrige vine - dette til trods for at mange producenter kan levere kvaliteter, der snildt kan måle sig med vine fra de mere kendte distrikter, endda til priser, som almindelige vinnydere kan være med på.

Bourgogne Blanc La Vigne du Cloitre

Druerne til denne vin kommer fra en mark, der er blevet anlagt af munke fra et nærliggende kloster. Marken er sydøst vendt og stokkene er ca. 25 år gamle. Vinen er flot gylden i glasset og elegante noter citrus, honning, hasselnødder med et let touch af akacieblomster og vanilje vælter op ad glasset. Vinen er lækker og elegant fedmefuld.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Chardonnay.
  • Anbefales til: fisk, skaldyr, lyst fjerkræ, salater og aperitif