2015 Bourgogne Aligoté Marquis d'Angerville

DKK 199,95
pr. fl. v/12 flasker 239,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 14571115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Aligoté
Anbefalet til: østers og andre skaldyr, fisk, salat og gedeost

Beskrivelse

Bourgogne Aligoté Domaine Marquis d'Angerville

Aligoté er Bourgognes "hemmelige" hvide druesort. Aligoté har altid stået i skyggen af Chardonnay druen når det gælder de store Bourgogne hvidvine, men i de rette hænder kan druen give en virkelig lækker og spændende anderledes hvid Bourgogne. Og hvem bedre til mestre den udfordring end Marquis d'Angerville? Guillaume d'Angerville mener desuden at kendte domainer som hans, har en forpligtelse til at forsøge at videreføre traditionelle Bourgognedruesorter som Aligoté, så det gør han med samme omhu som domainets andre berømte vine. Lavet på håndhøstede, biodynamisk dyrkede druer, gæret på ståltanke og aftappet efter 8 måneders lagring. Bourgogne Aligoté er en lækker frisk hvidvin med en floral duft med antydning af citrus, æble og hvide blomster. Livlig, vibrerende, fint cremet og ungdommelig frisk smag.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Aligoté
  • Anbefales til: østers og andre skaldyr, fisk, salat og gedeost

Producent beskrivelse

Marquis d'Angerville - Verdensberømt Bourgogneproducent

Domaine Marquis d'Angerville er almindelig anerkendt som Volnays førende producent. Domainet blev grundlagt helt tilbage i 1804 og ledes i dag af Guillaume d'Angerville, som har løftet kvaliteten til nye højder, bl.a. ved at gøre driften biodynamisk og økologisk. Domainet har endvidere sin egen, unikke Pinot Noir clon: le pinot d'Angerville og Guillaume har efterfulgt Aubert de Villaine fra Domaine de la Romanée-Conti som formand for foreniningen Climats de Bourgogne, som har fået vinmarkerne i Côte d'Or indskrevet på Unescos verdensarvliste. Monopolmarken Clos des Ducs 1. Cru Volnay er blandt de mest eftertragtede i Bourgogne, men Angerville er også berømt for 1. Cru'erne Taillepieds og Champans og ejer også en lille del af Meursault Santenots.

Legendarisk Volnay med rødder tilbage til 1500-tallet

Domainet blev grundlagt så langt tilbage som i 1507, da ejendommens marker udskilles fra Hertugen af Bourgognes ejendomme og bliver et selvstændigt vinslot. I 1804 overtager den nuværende familie ejendommen. Markbesiddelserne er centreret om den allerede dengang berømte monopolmark Clos des Ducs. I slottets park og vinkælder ses rester fra den voldgrav, der engang har omkranset ejendommen.

Guillaume d'Angerville og biodynamiske metoder

I 1952 arver Jacques d'Angerville domainet og fører produktionen ind i den moderne tidsalder med stor respekt for terroir og tradition. Ved hans pludselige død i 2003 er Jacques blevet en levende legende og en reference for mange andre producenter. Han nåede at vinificere 52 årgange! I dag ledes domainet af Jacques' søn Guillaume, som har omlagt domainet til at være 100% biodynamisk og økologisk, hvilket har løftet kvaliteten til nye højder.

Domaine du Pélican i Jura

Sammen med winemaker Francois Duvivier, har Guillaume d'Angerville købt vinmarker og skabt Domaine du Pélican i Juraområdet tæt på byen Arbois og her er et nyt Domaine d'Angerville under udvikling.