2015 Blaufränkisch Øko Neusiedlersee Burgenland Heinrich

DKK 129,95
pr. fl. v/12 flasker 159,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 72201315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Østrig
Druesorter: 100% Blaufränkisch
Anbefalet til: Alle retter med hvidt kød, fjerkræ, lam, andre lette kødretter, vegetarkøkken.
Drikkemoden: Nu og 5 år frem

Beskrivelse

Blaufränkisch-druen

Blaufränkisch er en af Østrigs mest udplantede blå druesorter. Druens navn menes at stamme fra middelalderen, hvor frankerkongens Karl den Stores styre lod kvalitetsdruesorter erstatte udplantninger af ringere druesorter. Blaufränkisch-druens navn skulle således indikere at det var blå drue, som favoriseredes af frankerkongen. Under de rette omstændigheder kan Blaufränkisch give raffinerede vine med en betydelig stoflighed og mineralitet.

Heinrich Blaufränkisch

I Østrig leverer Blaufränkisch sine bedste resultater ved Neusiedlersee, og Gernot Heinrich fremstiller nogle af de allerbedste vine på druesorten. Heinrichs Blaufränkisch har en nærmest blåviolet farve med en frisk bouquet af rød frugt, krydderier og et strejf af appelsin. Smagen er saftig, med god fylde og fin frugtsødme, en umiddelbar vin, der charmerer ved sin store frugt.

Anmeldelser

  • Heinrich er 5 stjernet (maximum) producent i Falstaff
  • Druesorter: 100% Blaufränkisch
  • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 5-30 år
  • Drikkeklar: Nu og 5 år frem
  • Anbefales til: Alle retter med hvidt kød, fjerkræ, lam, andre lette kødretter, vegetarkøkken.

Producent beskrivelse

Weingut Heinrich

Weingut Heinrich er en af Østrigs ubestridt bedste rødvinsproducenter, hvis ikke den bedste. Selve vingården er et studie i hvordan moderne produktionsmetoder og traditioner kan frembringe fremragende resultater. Den meget moderne vingård er beliggende på skråninger ved den store Neusiedler-sø i Burgenland, tæt ved den ungarske grænse.

Den innovative Gernot Heinrich

Weingut Heinrich ledes af den innovative vinmager, Gernot Heinrich, som blandt andet er blevet kåret til "Vintner of the year" i Falstaff Magazine, det førende magasin for Tysk og Østrigsk vin. Heinrichs vinstokke vokser på nøje valgte marker, og de ligger spredt rundt om søen, for han selv vil kun opdyrke de bedste parceller og lade andre om at tage sig af de tilstødende jorder.

Økologi og biodynamik

Ejendommens i alt 60 hektar vinmarker dyrkes økologisk og er under omlægning til biodynamisk drift. Der høstes et mikroskopisk udbytte pr vinstok og de høstede druer håndsorteres enkeltvis ved ankomsten til vingården, som naturligvis er klinisk ren. Eventuel fadmodning foregår på personligt udvalgte fade fra de allerbedste bødkere.