2015 Benufet Terra Alta Herencia Altés

DKK 99,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Jamessuckling.com 90 point

Vin-Info

Varenummer: 57141115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Terra Alte
Druesorter: 95% Garnacha Blanca, 5% Viognier
Anbefalet til: Fisk, tapas, let krydrede asiatiske retter, faste oste .

Beskrivelse

Benufet, Herencia Altés

Herencia Altes ejer en helt særlig vinmark i 450 meters højde i Terra Alta. Vinmarken er beplantet med over 100 år gamle Garnacha Blanca vinstokke og er dermed en af de ældste i området. De ældgamle vinstokke yder et ekstremt lavt udbytte af koncentrerede druer der høstes i hånden og køles ned til 4 grader for at bevare friskheden, inden de presses og gæres nænsomt i moderne koniske cementtanke. Resultatet er et brag af en hvidvin med intens farve og duft af hvide blomster, tropisk frugt og strejf af fersken fra de 5% Viognier druer. En intens og fyldig smag med stor kompleksitet og dybde og en lækker underliggende syre.

Anmeldelser

  • 91P - Robert Parker's The Wine Advocate oktober 2016: "The intriguing nose of the 2015 Benufet is already developing a petrol- like note combined with the meaty white fruit Garnacha Blanca is able to achieve, especially from extremely old vines like this. There is a 5% Viognier that adds a faint peachy pit note. The palate is very tasty, it makes you salivate. There is a salty feeling to this that I love. It makes it very tasty. It should age nicely."
  • Druesorter: 95% Garnacha Blanca, 5% Viognier
  • Anbefales til: Fisk, tapas, let krydrede asiatiske retter, faste oste .

Producent beskrivelse

Terra Alta og Núria

Núria Altés er datteren i en vinfamilie, der igennem generationer har dyrket druer omkring landsbyen Batea i Terra Alta - en lidt hemmelig vinregion, der ligger godt gemt mellem Aragón og Valencia ca. 180 km vest for Barcelona. Núria er meget passioneret for sit område og er en af drivkrafterne bag den kvalitetsrevolution, man kan se i området i disse år. I området findes mange gamle Garnaxta stokke (Garnacha i andre dele af Spanien og Grenache i Frankrig) og man mener faktisk at det er arnestedet for Garnaxta druen. 2 unikke marker med over 100 år gamle Garnaxta stokke - La Serra og Benufet Benufet og La Serra markerne menes at være beplantet i starten af 1900- tallet - mange stokke er naturligvis døde, men der er plantet på ny imellem de gamle stokke. De gamle stokke giver meget få druer, men Nuria ønsker at bevare dels historien og dels den elegante smag, selvom man kunne have et betydeligt højere udbytte ved at udskifte de gamle stokke til nye. Vinstokkene beskæres som bush vine eller Gobelet, som beskæringsmetoden også hedder. Denne metode er særdeles god i det tørre klima og til disse lavtydende stokke. Jordbunden er Pañalsand og ler - dog med en del kalkaflejringer. Vinene får konstant sol, men der blæser heldigvis kolde vinde, så der bevares friskhed i vinene. Derudover så ligger vinmarkerne i 450 m højde over havet, hvilket betyder at temperaturen er noget lavere.

Nybygget vingård i 2013

For at sikre friskhed og elegance i de færdige vine, så har Núria bygget en helt ny vingård, der er state-of-the-art - bl.a. er der installeret et stort kølerum, hvor alle druerne opbevares et halvt døgns tid ved 4°C - dette er med til at forhindrer oxidering af druerne. Fermenteringen sker (alt efter hvilken vin der skal laves) i ståltank, cementtank eller i store træfade, under stor temperaturkontrol. Der bruges udelukkende franske egefade.