2015-Beaune-Grèves-1.-Cru-Pierre-Floquet,-Hospices-de-Beaune

2015 Beaune-Grèves 1. Cru Pierre Floquet, Hospices de Beaune

DKK 3.995,00
pr. flaske

Hospitalet blev stiftet i 1443 af Nicolas Rolin og hans hustru Guigone-de- Salins. Hospitalet skulle behandle områdets syge, ældre og fattige.

Hospitalets formue er vokset ud af de behandledes taknemmelighed, mange patienter eller deres familie testamenterede deres vinmarker til hospitalet og de forskellige Cuvéer bliver navngivet efter de mest betydningsfulde donorer.

Vinen bliver solgt, fad for fad ved en offentlig auktion hvert år den tredje søndag i november. Overskuddet anvendes til hospitalets drift og forskning. Alle vinene lagres på nye egetræsfade og Hospices de Beaune anvender ekstremt lave høstudbytter, hvilket giver topkvalitet.

Produktionsfaciliteterne er blevet fuldtstaændig moderniseret de sidste par år og Hospices de Beaune er atter førende med kvaliteten.

Cuvée Pierre Floquet er opkaldt efter giveren, som testamenterede 2 parceller på i alt 0,75 ha i 1997. Vinstokkenes gennemsnitsalder er ca. 35 år. En prægtig Bourgogne, med flotte brombærnuancer i den koncentrerede bouquet, samt en meget blød og fyldig krop, med dejlig finesse i den pragtfulde, frugtig eftersmag. Lagringspotentiale 3-5 år.