2015-Barbera-d´Alba-Valdisera-Arnaldo-Rivera

2015 Barbera d´Alba Valdisera Arnaldo Rivera

DKK 169,95
pr. fl. v/12 flasker 204,95   pr. flaske

Grundlægger Arnaldo Rivera hyldet med Super Cru Barolo

Fra og med årgang 2013 har kooperativet Terre Del Barolo lavet et kvalitetsprojekt, Arnaldo Rivera, og skabt en eksklusiv serie af Barolo vine, som en hyldest til Barolo og kærlighedserklæring til deres højt respekterede grundlægger Arnaldo Rivera. Store Investeringer er blevet foretaget i nye moderne kælderfacilitetter i vingårdens hovedsæde i Castiglione Falletto. 3500 m2 plads til tønder til lagring af vinene, Solcelleforsyning som energiforsyning og laboratorier til studering af jordbunde er med til at danne de perfekte rammer for sikring af kvaliteten. Der blev indgået en aftale med udvalgte medlemmer om at dyrke druer af ultra høj kvalitet fra nogle af de absolut bedste Cru'er i Barolo området. Udvalgte klaser af disse druer har resulteret i en serie af enkeltmarks Barolo vine fra Super Cru'erne: - Boiolo i La Morra - Vignarionda i Serralunga d'Alba - Rocche di Castiglione i Castiglione Falletto - Ravera i Novello, Monvigliero i Verduno - Bussia i Monteforte - Castello i Grinzane Cavour. Undicicomuni er Arnaldo Rivera´s visitkort, en Barolo sammensat af vin fra 10 forskellige parceller i kommunerne Verduno, La Morra, Castiglione, Diano d´Alba og Serralunga.. Det er også denne vin som optager mest fokus fra Winemakeren. Vinene vinificeres i de traditionelle, mellemstore egetræsfade (600L) og er produceret i et stærkt begrænset antal og det er kun det bedste druemateriale der får lov at indgå i den endelige vin.. Arnaldo Rivera serien repræsenterer det bedste Barolo formår og de forskellige enkeltmarker viser Barolos mange facetter og stilarter. Vinene udmærker sig med et langt lagringspotentiale og bør dekanteres i deres ungdom.

Ros fra James Suckling og Winespectator

Årgang 2013 var første årgang af Barolo i Arnaldo Rivera, som straks fik ros af internationale vinkritikere. James Suckling gav således hele 93P til single vineyard vinene Castello, Ravera, Bussia, Monvigliero og Vignarionda samt 94P til Rocche di Castiglione. Også Winespecator gav op til 93 point til flere af vinene i årgang 2013..

Barbera d´Alba Valdisera Arnaldo Rivera

Dette er en uhyre rig og kompleks Barbera fra Arnaldi Rivera. Barbera druerne kommer fra Alba kommunens bølgende bakker og det unikke mikroklima i Alba giver karakteristiske druer med masser af smag. Resultatet er en saftig stil med den naturlige friskhed afbalanceret af en blødgørende fylde pga en længere flaskelagring før frigivelse. Vinen er fuld af Piemonts lyse og charmerende frugtudtryk og har en elegant eftersmag.