2015 Auxey Duresses Blanc "Les Crais" Domaine Alain Gras

DKK 299,95
pr. fl. v/12 flasker 359,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 14501115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Chardonnay
Anbefalet til: Fisk og skaldyr, lyst fjerkræ, aperitif
Fadlagring: En del af vinen har lagret på egetræsfade (30% nye)

Beskrivelse

Saint-Romain

Saint-Romain er et område på kun 100 ha beliggende på toppen af en klippe mellem Meursault og Pommard. Det er desuden en af de højest beliggende appellationer i Côte de Beaune. Der er ingen 1. eller Grand Cru marker her men netop på grund af dette, kan man finde super gode køb.

Alain Gras - Toppen af Saint Romain

Alain Gras er en lille, eksklusiv topproducent af rød- og hvidvin. Han har primært marker i Saint Romain men har også købt marker i Meursault og Auxey-Duresses. Huset har været i den internationale vinpresses søgelys i mange år pga. den høje kvalitet og de fortsat meget attraktive priser. Stilen er klassisk: overdreven brug af nye fade bandlyses mens der stilles tårnhøje krav til de høstede druer, som sorteres af flere omgange. Alain Gras skabte sit domæne i 1979 og er i dag rollemodel for Saint Romain og behøver absolut ikke bøje sig for sine mere berømte naboer i Meursault og Pommard.

Michelin restauranternes darling

Alain Gras eksporterer kun 10% af sin produktion, da Michelin- restauranterne på hjemmemarkedet nærer så stor kærlighed for hans klassiske, velafbalancerede vine. Man skal altså være heldig for at kunne erhverve sig hans vine, men støder man på disse reelle vinkup, så gør som Robert Parker skriver: "Jump on the Alain Gras bandwagon before the entire world discovers him."! Auxey-Duresses Blanc "Les Crais" Domaine Alain Gras Auxey-Duresses ligger på skellet mellem de kendte appellationer Volnay, Monthelie og Meursault. Jordbunden er udpræget kalkholdig, hvilket sætter sit tydelige præg på vinene, som kendetegnes ved masser af umiddelbar frisk frugt, hvide blomster og mineralitet. Druer fra 50- årige vinstokke og en meget nænsom, delvis fadlagring forklarer vines flotte kompleksitet og fedme.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Chardonnay
  • Fadlagring: En del af vinen har lagret på egetræsfade (30% nye)
  • Anbefales til: Fisk og skaldyr, lyst fjerkræ, aperitif