2015 Anjou Blanc Øko Château de la Roulerie

DKK 129,95
pr. fl. v/12 flasker 159,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Wine Spectator 90 point

Vin-Info

Varenummer: 22861115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Loire
Druesorter: 100% Chenin Blanc
Anbefalet til: Fiskeretter med lette saucer, retter med hvidt kød, fjerkræ, pastaretter.
Drikkemoden: Fra høståret og 4-5 år frem.

Beskrivelse

Château de la Roulerie Anjou, Côteaux du Layon og Chaume

Ejer Philippe Germain er ligesom sin berømte broder Thierry Germain, oprindelig fra Bordeaux, hvor familien ejer flere slotte. Begge brødre så tidligt mulighederne for at lave unikke vine i Loiredalen og er nu en del af den nye generation som er ved at forandre lidt glemte appellationer som som Saumur og Anjou til vine enhver sommelier må have på kortet. Faderen Bernard Germain ejer endvidere Château de Fesles i Anjou.

Chenin Blanc og Cabernet Franc

Château de la Roulerie ligger i hjertet af Anjou og selve slottet stammer fra det 19. århundrede, men der er spor efter langt ældre bebyggelser. Slottet er omgærdet af en smuk park med udsigt over St. Aubin dalen. Chenin Blanc er kongen blandt hvidvinene i denne del af Loiredalen og Cabernet Franc kongen blandt de røde. De søde vine fra Côteaux du Layon er verdensberømte og Château de la Roulerie laver nogle af de allebedste og mest eftertragtede, dette er vine på allokation i begrænsede mængder.

Topmoderne produktion, snart økologisk

Château de la Roulerie råder over 20 ha vinmarker plantet på et terroir, som fortrinsvis består af ler og kalk med et underliggende skifferlag. Produktionen har været økologisk i en årrække og fra 2014 bliver vinene cerficeret økologiske.

Ros i Wine Spectator

Philippe Germain var en af hovedpersonerne i Wine Spectators Loire artikel i juni 2013, hvor hans vine fik op til 93P for Côteaux du Layon Chaume og "Top Value" for sin Cabernet franc Anjou.

Chenin Blanc Anjou Blanc

Dette er slottets hvide, tørre flagskib af en Chenin Blanc.Det er en vin lavet på druer fra gamle vinstokke fra marker med et terroir af ler og skiffer. Alle druer håndhøstes og vinificeres i 400 L egetræsfade. Vinens farve er strågul med en charmerende bouquet af hvide blomster og lidt eksotiske frugter, smagen er afbalanceret og fyldig med fin friskhed, slutter med et mineralsk strejf. Kan evt. dekanteres ...

Anmeldelser

  • 90P - Wine Spectator november 2016: "Tightly wound, with vibrant acidity holding the core of anise, star fruit, white peach and yellow apple flavors back for now. The racy finish has good length. Just needs to unfurl a bit in the cellar. Best from 2017 through 2022."
  • Druesorter: 100% Chenin Blanc
  • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 25+ år
  • Drikkeklar: Fra høståret og 4-5 år frem.
  • Anbefales til: Fiskeretter med lette saucer, retter med hvidt kød, fjerkræ, pastaretter.