2015 Altesino Rosso Toscana IGT

DKK 109,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Jamessuckling.com 93 point
Berlingske

Vin-Info

Varenummer: 65891315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Toscana
Druesorter: 80% Sangiovese, resten fordelt mellem Merlot og Cabernet Sauvignon
Anbefalet til: Pasta bolognese, svinekotelet, retter med kylling og lam, pizza
Fadlagring: 3 måneder på franske egetræsfade

Beskrivelse

Altesino Rosso Toscana IGT

Denne lillebror til Altesinos berømte Brunello vine er et sandt kup til prisen! Her er al Altesinos ekspertise samlet i et brag af en hverdagsvin, der leverer saftig og ekspressiv Sangiovese-frugt krydret med mørk blød bærfrugt fra Merlot og Cabernet Sauvignon. Medium fyldig med moden frugt balanceret af frisk syre, fine bløde tanniner og let krydret eftersmag. Altesinos winemaker har hermed skabt en vin som han, med hans egne høje krav, ville nyde til hverdag og det siger ikke så lidt! Perfekt til pasta bolognese, svinekotelet, retter med kylling og lam eller pizza. Bør opleves! Som Robert Parker's The Wine Advocate udtaler: "You can't complain when a great value wine like this is made available from Montalcino"

Anmeldelser

  • 93P - James Sukcling 29.08.2017:" Extremely fruity and pretty with sliced berry, chocolate and hints of cedar. Medium to full body, fine and silky tannins and a fresh finish. Drink or hold."
  • 5 Stjener - Berlingske 08.07.2017:" Åben og imødekommende næse med en snert af grønne grene, engelsk lakrids, blommer og en bagkant af tobak. Ret koncentreret og flot vin til prisen"
  • Druesorter: 80% Sangiovese, resten fordelt mellem Merlot og Cabernet Sauvignon
  • Fadlagring: 3 måneder på franske egetræsfade
  • Anbefales til: Pasta bolognese, svinekotelet, retter med kylling og lam, pizza

Producent beskrivelse

Altesino - aristokratisk Brunello

Brunello bliver ofte omtalt som Italiensk vins fornemste "ambassadør" og Altesino tilhører superligaen af Brunelloproducenter. Vingården, som er et slot fra 1500 tallet, er beliggende i Montalcino. Vinen laves i kældrene under det historiske Palazzo Altesi, som er over 500 år gammelt. Den første Brunello blev lavet på slottet i 1972.

Pioneren Altesino

I 1980'erne blev produktionsmetoderne moderniseret og kvaliteten steg til nye højder. Altesinos Brunelloer laves stadig fortrinsvis på traditionel vis, på store, slavonske egefade, men man anvender også franske egefade. Perfektionisme hersker overalt i vinfremstillingen og intet overlades til tilfældigheder. Resultatet er topkvalitet med respekt for traditionerne og Altesinos varemærke er frem for alt kompleksitet og elegance.

Den berømte Montosoli Single Vineyard, den bedste i Brunello

Vingården ejer også en tredjedel af den berømte Montesoli høj, hvor netop Sangiovese Grosso trives optimalt, ja det er den bedste Single Vineyard i hele Brunello. Den første Montosoli så dagens lys i 1975 og har siden været et berømt "Cru" i Brunello. Altesino var den første Brunelloproducent, der lavede Single Vineyard vine og den første til at sælge disse vine i forsalg, ligesom man gør i Bordeaux. Montosoli er i dag en af Italiens store vine på linie med Sassicaia og andre italienske blue chips.