Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket
Gå tilbage
Catena

2015 Altaland Tinto Histórico Mendoza

3
Top ratings! Vis alle
92 point
92 point
91 point
Tinto Histórico er en historisk rødvin fra Mendoza – epicenteret for vindyrkning i Argentina. Vinen er et blend på Malbec og Petit verdot fra den kendte Mendoza-region. Læs mere
Land
Argentina
Shape
Type
Rødvin
Group
Årgang
2015
Shape
Drue
Blend
Shape
Område
Mendoza
99,95 DKK pr. fl. v/12
Pr. fl. v/12 stk. 134,95 pr. flaske
På lager
Gratis fragt fra 699,-
Sikker betaling
Tilfredshedsgaranti!
Brug for hjælp? Ring: 70226888
2015 Altaland Tinto Histórico Mendoza
99,95 DKK pr. fl. v/12
Pr. fl. v/12 stk. 134,95 pr. flaske

Altaland Tinto Histórico Mendoza

Druerne til Altaland Tinto Histórico kommer fra Mendoza - arnestedet for al vindyrkning i Argentina. I dag er Argentina mest kendt for vine på én drue - det man på engelsk kalder for varietal. Men oprindeligt gjorde mig sig mest i blends. Det mest typiske blend var Malbec blandet med Petit Verdot - deraf navnet Tinto Histórico, historisk rødvin. Som udgangspunkt var druerne plantet sammenblandet på markerne og var derfor et såkaldt field blend. Sammenblandingen af Malbec og Petit Verdot blev anset for at være den fineste og blev kaldt for La Francesa. Duften emmer af lækre saftige Malbec noter fuld af sorte bær og frugter, samt en delikat røget tone. Petit Verdot giver vinen struktur og rygrad og tilsammen udgør de et skønt makkerpar.
+ Vis hele beskrivelsen

Anmeldelser

92 point

Blend af Malbec og Petit Verdot som har fået nok tid på flaske, til at have åbnet godt op for alt hvad den har. Tydelig indflydelse fra egetræsfadende der har givet en vanilje note, som er inkorporeret i den mørke fyldige og modne frugt. En vin der fylder noget, og hurtigt leder tankerne hen mod sit argentinske opland.

92 point

Argentinsk vin med masser af power, fylde og kraft. Druerne er et blend af Malbec og Petit Verdot, og det fungerer rigtig godt. Duft af brombær, blommer, solbær, vanilje, tobak, mørk chokolade og et hint af røg. I munden er den dominerende på frugtfylden, men har også syre, som holder den i balance. Jeg smagte vinen til en ret med vildt, hvor den fungerede glimrende. Den vil også kunne fungere til oksekød og simreretter.

91 point
Houlberg Vin

Sjovt nok virker duften lidt bordeauxfil, måske er det kombinationen af solbær, blommer og så godt med egetræ, cedertræ og cigarkasser. Den har i hvert fald et tydeligt fadpræg, hvor der også er vanilje, lidt mælkechokolade, lys kaffe, sød tobak, røg og let mynte. I munden er det godt skruet sammen ... har en fyldig, intens og moden frugt, solbær, kirsebær og blommemarmelade, en lysere syre, der virkelig holder vinen frisk, spændstig og samtidig er der grønne elementer, sortbitter te, røg og god lang eftersmag.

Mød producenten

Catena

Catena er Sydamerikas bedste vinproducent på alle niveauer og Catena har fået 100P adskillige gange fra forskellige internationale anmeldere.

Læs mere om producenten Se alle vine fra Catena

Alle detaljer

Varenummer
23521315
Type
Flaskestørrelse
Helflaske
Leveres i
Leveres i Karton med 6 stk.
Alkoholprocent
13,5%
Producent
Land
Område
Anbefalet til
Barbecue, Fjerkræ (mørkt kød), Kalv, Lam, Meditationsvin, Okse, Simreretter, Vildt, Vildt (fugle)
Lagring
12 mdr. på amerikanske egetræsfade

Andre købte også