2015-Alpamanta-Natal-Malbec-Øko,-Mendoza Økologisk

2015 Alpamanta Natal Malbec Øko, Mendoza

DKK 99,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Alpamanta - vine dyrket i pagt med naturen fra Mendoza

I 2005 besluttede 3 venner fra Frankrig, Schweiz og Østrig at etablere et boutique winery for fødderne af Andesbjergene og købte en ejendom på 35 ha i Lujan de Cuyo, et af Mendoza regionens mest klassiske områder for at lave vine dyrket i pagt med naturen.

En dansker laver vin 950 meter over havets overflade

Alpamanta Estate Wines ledes af Andrej Razumovsky, som har boet i Argentina siden år 2000. Andrej er halvt dansker og halvt østriger, og nedstammer fra en ukrainsk adelsfamilie. Alpamanta betyder "kærlighed til jorden" på Quechuan, de indfødtes sprog. Alpamanta er også en hyldest til de oprindelige metoder og respekten for naturen. Alpamanta ligger 950 m over havets overflade.

Alvaro Espinoza, en af Sydamerikas bedste winemakers

Filosofien bag Alpamantas vine, er at skabe vine, der udtrykker deres terroir med stor respekt for miljøet og dets menneskelige ressourcer. Vinifikationen er lige fra høst til aftapning sket på en så naturlig måde som muligt. At ambitionerne og kvaliteten hos Alpamanta er høje understreges af, at man lige fra begyndelsen har haft en af Sydamerikas bedste winemakers, Alvaro Espinoza fra Chile, tilknyttet. Alvaro er ikke mindst kendt som ekspert i biodynamisk produktion.

Alpamanta Natal Malbec

Alpamanta Natal Malbec er vingårdens money-for-value Malbec uden at gå på kompromis med prisen. Druerne er håndhøstede og vinen har en næsten sort farve og besidder en fin bouquet domineret af modne sorte frugter. Smagen er koncentreret og elegant med en lang eftersmag.